Az Instagramon történt zaklatások és az oldalhoz kötődő öngyilkosságok száma megnövekedett az elmúlt években. A probléma sokrétű, de Adam Mosseri, a platform vezetője elismerte, valamit tenni kell. Főleg, hogy az oldal amúgy rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

Sajnos manapság az Instagram a legrosszabbat is ki tudja hozni az emberekből. A követők növelése érdekében sokan úgy vélik, akár az erkölcstelenség is belefér a tartalmakba. Ezért töltenek fel fotókat Chernobylról vagy bedrogozott állatokról. Valószínűleg, amíg ennek nem szabnak határt az oldal vezetői, addig csak fokozódni fog a jelenség.

Instagram For Ecommerce Feature
Nem Mindegy, Mire Használjuk Az Instagramot / Fotó: Pixc

Adam Mosseri, az Instagram vezetője a Radio 1 Newsbeatnek beszélt terveikről, e szerint szeretnék leállítani az illetlen és erkölcstelen tartalmak megosztását a közösségi oldalon. Mosseri azt is elmondta, hogy nem szeretné, ha az emberek depressziósak lennének, de az Instagram önmagában nem tudja megakadályozni a zaklatást, mivel a probléma régebb óta fennáll. A vezető elismerte, az oldal túl lassú a káros tartalmak felismerésében, ezért fontosak a visszajelzések a jobb felhasználás érdekében.

Madonna durván beleszállt az Instagramba, annak káros hatásába

Madonna 14. albuma, a Madame X óriási népszerűségnek örvend, akárcsak az énekesnő korábbi albumai. Alig akad olyan ember a világon, aki nem ismerné Madonnát, Instagramon majdnem 14 millió ember követi. Ennek köszönhetően, szavai sok emberhez eljutnak, amit szerencsére ki is használ. Legutóbb a brit The Sun lapnak fakadt ki, hogy bár rendelkezik Instagrammal, a káros hatásait is érzékeli.

Mosseri korábban találkozót szervezett Anglia egészségügyi miniszterével, hogy megbeszéljék az Instagram biztonságos használatát.

Mindezt azután, hogy egy brit tinédzser, Molly Russell öngyilkosságot követett el, és az esetet egyértelműen az Instagrammal kapcsolták össze.

Mosseri speciális képernyők segítségével állítaná meg az illetlen tartalmak láthatóságát, valamint erősebben fókuszálnának a sértő képekre. A vezető szerint ez esetben kénytelenek lesznek rangsorolni a problémákat, mert egyes kontentek veszélyesebbek, mint mások. Mosseri reméli, hogy a jövőben jobban ki tudják szűrni mindazt, ami rossz, mert alapvetően hisznek abban, hogy az oldal segít összekapcsolni az embereket.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.