Követem Élet + Stílus Megszaporodtak az öngyilkosságok és zaklatások, de most az Instagram...

Megszaporodtak az öngyilkosságok és zaklatások, de most az Instagram vezetője kész megoldani a problémát

Promóció

Az Instagramon történt zaklatások és az oldalhoz kötődő öngyilkosságok száma megnövekedett az elmúlt években. A probléma sokrétű, de Adam Mosseri, a platform vezetője elismerte, valamit tenni kell. Főleg, hogy az oldal amúgy rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

Promóció
- Advertisement -

Sajnos manapság az Instagram a legrosszabbat is ki tudja hozni az emberekből. A követők növelése érdekében sokan úgy vélik, akár az erkölcstelenség is belefér a tartalmakba. Ezért töltenek fel fotókat Chernobylról vagy bedrogozott állatokról. Valószínűleg, amíg ennek nem szabnak határt az oldal vezetői, addig csak fokozódni fog a jelenség.

Nem mindegy, mire használjuk az Instagramot / Fotó: Pixc

Adam Mosseri, az Instagram vezetője a Radio 1 Newsbeatnek beszélt terveikről, e szerint szeretnék leállítani az illetlen és erkölcstelen tartalmak megosztását a közösségi oldalon. Mosseri azt is elmondta, hogy nem szeretné, ha az emberek depressziósak lennének, de az Instagram önmagában nem tudja megakadályozni a zaklatást, mivel a probléma régebb óta fennáll. A vezető elismerte, az oldal túl lassú a káros tartalmak felismerésében, ezért fontosak a visszajelzések a jobb felhasználás érdekében.

Madonna durván beleszállt az Instagramba, annak káros hatásába

Madonna 14. albuma, a Madame X óriási népszerűségnek örvend, akárcsak az énekesnő korábbi albumai. Alig akad olyan ember a világon, aki nem ismerné Madonnát, Instagramon majdnem 14 millió ember követi. Ennek köszönhetően, szavai sok emberhez eljutnak, amit szerencsére ki is használ. Legutóbb a brit The Sun lapnak fakadt ki, hogy bár rendelkezik Instagrammal, a káros hatásait is érzékeli.

Mosseri korábban találkozót szervezett Anglia egészségügyi miniszterével, hogy megbeszéljék az Instagram biztonságos használatát.

Mindezt azután, hogy egy brit tinédzser, Molly Russell öngyilkosságot követett el, és az esetet egyértelműen az Instagrammal kapcsolták össze.

Mosseri speciális képernyők segítségével állítaná meg az illetlen tartalmak láthatóságát, valamint erősebben fókuszálnának a sértő képekre. A vezető szerint ez esetben kénytelenek lesznek rangsorolni a problémákat, mert egyes kontentek veszélyesebbek, mint mások. Mosseri reméli, hogy a jövőben jobban ki tudják szűrni mindazt, ami rossz, mert alapvetően hisznek abban, hogy az oldal segít összekapcsolni az embereket.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3