A nyelv fontos részét képezi az embernek, épp ezért fontos, hogyan kommunikálunk. Noha nem volt célunk megbántani a másikat egy-egy mondatunkkal, mégis így történik. Szakértők szerint a kontrollált kommunikáció az intelligensek ismérve. Nézzünk 5+1 kifejezést, amit az intelligens emberek nem használnak!

Vannak kifejezések, amelyeket egyáltalán nem használnak azon emberek, akiknek intelligencia szintjük magas, mint például ezen hírességek, akiknek iszonyatosan magas az IQ-szintjük. Vannak bizonyos esetek, amikor magadra ismerhetsz intelligensként, mint például szereted az instrumentális zenét. Bár ahogyan korábban írtunk róla, 1970 óta egyre csak butulunk. De cikkünkkel segítünk, hogy javíts a statisztikán, és a jövőben semmiképp ne használd az alábbi kifejezéseket, ha intelligensnek akarsz tűnni!

„A korodhoz képest nagyon jól nézel ki”

Intelligencia Szintek
Sheldon Az Agymenőkből

Te csak azt akarod éreztetni a másikkal, hogy hiába közelíti meg lassan a 60-at, simán letagadhatna a korából jó pár évet. Hiszen szuperül néz ki, klassz a ruhája és a stílusa. Azonban hidd el, a fenti mondat hallatán egészen másképp fogja érezni ezt.

Úgy hangzik, mintha egy burkolt sértés lenne, amivel azt adnád tudtára, hogy a korabeli emberekhez képest néz ki jól, nem pedig általánosságban.

Inkább csak simán mondd azt, hogy „szuperül nézel ki”, bármiféle utalás nélkül az életkorára!

„Túl jó voltál hozzá”

Giphy

Hangzik a vigasztaló mondat, amikor egy barátnőddel szakít a pasija, te pedig éreztetni akarod vele, mennyire nem érdemelte meg őt a pasija. Noha teljesen jó szándékkal mondod neki, sajnos könnyen félreérthető lehet.

Kicsit olyan, mintha azt mondanád neki, hogy nem volt elég jó ízlése, és nem elég jó az ítélőkészsége sem.

Ezért sokkal jobb, ha egy ilyen helyzetben inkább azt mondod neki, hogy „Sokat veszített most a srác”, éreztetve vele, hogy mennyire értékes, és ezt valószínűleg az exe is észlelni fogja utólag.

„Lehet, hogy hülyeséget mondok, de…”

Giphy

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy mielőtt bedobnak egy nagyon is szuper ötletet, ezzel kezdik a mondatot, és máris mínuszból indulnak. Hiszen onnantól kezdve, hogy a többiek meghallják a „lehet, hogy hülyeség” kifejezést, automatikusan azt fogják gondolni, hogy így is van.

Úgy tűnhet, nem vagy elég kompetens a feladathoz, és hiába vannak klassz ötleteid, a fenti mondat miatt nem fognak annak tűnni.

Helyette mostantól inkább mondd azt, hogy „nem vagyok még biztos ebben, de…”

„Nem is szeretsz engem”

Giphy

Egyes párkapcsolatokban elhangzik ez a mondat, és bár csak azt szeretnéd ezzel elérni, hogy a párod kimutassa az érzéseit, idővel rosszul is elsülhet.

Először valószínűleg mindent elkövet, hogy éreztesse veled, mennyire imád téged, és milyen fontos vagy neki.

Ha másodszor is bejátszod ezt a kártyát, már nem fog odafigyelni rád, a sokadik alkalom után pedig elgondolkodik azon, vajon tényleg igazad van-e. Ez pedig sosem jó.

Ha mindenképpen szeretnéd elmondani neki, hogy mostanában nem érzed a szeretetét, inkább annyit mondj, hogy „hiányzol”.

„Én megmondtam!”

Giphy

Hiába volt valamiben igazad már a kezdetektől fogva, akkor sem jó ötlet a végén elmondani (pláne nem többször), hogy te előre megmondtál mindent. Ez a kifejezés ugyanis csak felhívja a figyelmet arra, hogy a másik miben hibázott, miközben magadat felsőbbrendűnek érezteted vele.

Még akkor is, ha kedvesen mondod, vagy előtte kijelented, hogy „én nem szeretem ezt mondogatni, de…”.

Ha szeretnél pozitív kapcsolatot a másik féllel, inkább mondd azt, hogy „nem gond, legközelebb már tudni fogod”, és ezzel mindketten jól jártok.

„Ez egyáltalán nem fair!”

Giphy

Az életben nagyon sok igazságtalan dolog történik, és ezt nehéz elfogadni. Automatikus reakció, hogy ilyenkor panaszkodni kezdünk, de sajnos minél gyakrabban hangzik el tőled a fenti mondat, annál inkább naivnak és gyerekesnek tűnsz mások szemében.

Hiszen ha belegondolsz, a kisgyerekek hajtogatják gyakran ezt a szüleiknek, ha valamit nem kaphatnak meg.

Ha például a munkahelyeden döntött úgy a főnököd, ahogy az szerinted nem igazságos, panaszkodás helyett érdemes inkább megkérdezni tőle, hogy mi vezetett ehhez a helyzethez.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.