Interaktív Beatles-kiállítás nyílik Liverpoolban

Interaktív játékok révén ismerkedhetnek meg a kisiskolások a Beatles történetével a liverpooli The Beatles Story elnevezésű múzeumban.

A liverpooli Albert Dock épületegyüttesben kialakított díjnyertes intézmény a hét elején jelentette be, hogy számos izgalmas újítással egészítette ki az általános iskolások számára kialakított Discovery Zone elnevezésű részlegét. A helyiség játékos módon mutatja be a fiataloknak a legendás gombafejűek, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr életének korai éveit, a világhírűvé válásuk történetét, a zenéjüket és, hogy milyen szálak fűzik őket Liverpoolhoz.

The Beatles Story

Located within Liverpool’s historic Albert Dock, the Beatles Story is a unique visitor attraction that will transport you on an exciting and atmospheric jour…

Az egyik legizgalmasabb újítás egy padlón elterülő hatalmas zongora, amelyet a billentyűkre lépve tudnak megszólaltatni a diákok. Ilyen zongorán táncolt Tom Hanks az 1988-as Segítség, felnőttem! című filmben. A kisiskolások ezen kívül egy interaktív, érintőképernyős idővonalon követhetik végig az együttes tagjainak életét az 1940-es évektől egészen az 1970-es évekig, miközben részletes információkhoz juthatnak a világban akkor történt fontos eseményekről, hogy történelmi kontextusban láthassák a Beatlest.

A Beatles-kislemez, amit alig akartak kiadni Amerikában – – ContextUs

Ma van a Please Please Me amerikai kiadásának születésnapja. Ez volt az első Beatles-dal, ami megjelent az Egyesült Államokban. Lassú blues-os dalnak készült, John Lennon elmondása szerint Roy Orbison hatására (talán az Only The Lonely nyomán), de végül az ötödik Beatle, George Martin hangszerelői-produceri éleslátása nyomán lett belőle a korábbi hangszereléshez képest egyszerűbb, tempós dal.

A diákokat egy 1960-as évek hangulatát megidéző lemezbolt is várja, és megtanulhatják, hogyan kell lejátszani egy vinyl-lemezt. A Here, There and Everywhere (Itt, ott és mindenütt) elnevezésű falon pedig a gyerekek megnézhetik, hogy merre jártak annak idején Lennonék a világban.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból