Interaktív játékok révén ismerkedhetnek meg a kisiskolások a Beatles történetével a liverpooli The Beatles Story elnevezésű múzeumban.

Hirdetés

A liverpooli Albert Dock épületegyüttesben kialakított díjnyertes intézmény a hét elején jelentette be, hogy számos izgalmas újítással egészítette ki az általános iskolások számára kialakított Discovery Zone elnevezésű részlegét. A helyiség játékos módon mutatja be a fiataloknak a legendás gombafejűek, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr életének korai éveit, a világhírűvé válásuk történetét, a zenéjüket és, hogy milyen szálak fűzik őket Liverpoolhoz.

The Beatles Story

Located within Liverpool’s historic Albert Dock, the Beatles Story is a unique visitor attraction that will transport you on an exciting and atmospheric journey into the life, times, culture and music of the Beatles. See how four young lads from Liverpool were propelled to the dizzy heights of worldwide fame and fortune to become the greatest band of all time.

Az egyik legizgalmasabb újítás egy padlón elterülő hatalmas zongora, amelyet a billentyűkre lépve tudnak megszólaltatni a diákok. Ilyen zongorán táncolt Tom Hanks az 1988-as Segítség, felnőttem! című filmben. A kisiskolások ezen kívül egy interaktív, érintőképernyős idővonalon követhetik végig az együttes tagjainak életét az 1940-es évektől egészen az 1970-es évekig, miközben részletes információkhoz juthatnak a világban akkor történt fontos eseményekről, hogy történelmi kontextusban láthassák a Beatlest.

A Beatles-kislemez, amit alig akartak kiadni Amerikában – – ContextUs

Ma van a Please Please Me amerikai kiadásának születésnapja. Ez volt az első Beatles-dal, ami megjelent az Egyesült Államokban. Lassú blues-os dalnak készült, John Lennon elmondása szerint Roy Orbison hatására (talán az Only The Lonely nyomán), de végül az ötödik Beatle, George Martin hangszerelői-produceri éleslátása nyomán lett belőle a korábbi hangszereléshez képest egyszerűbb, tempós dal.

A diákokat egy 1960-as évek hangulatát megidéző lemezbolt is várja, és megtanulhatják, hogyan kell lejátszani egy vinyl-lemezt. A Here, There and Everywhere (Itt, ott és mindenütt) elnevezésű falon pedig a gyerekek megnézhetik, hogy merre jártak annak idején Lennonék a világban.