Követem Élet + Stílus Íme, itt a legújabb internetes trend: kép a képben

Íme, itt a legújabb internetes trend: kép a képben

Promóció

Nem kellett sokáig várni, újabb mém tartja lázban a virtuális világot: a Droste-effektus. A kép a képben trend jelenleg a Redditen hódít, és nem úgy tűnik, mint aminek egyhamar vége lesz.

Promóció
- Advertisement -

Az egész egy büszke fiú fotójával kezdődött, aki feltöltötte édesanyja, Cindi festményét a közösségi oldalra. A tehetséges anyukának ez volt a második képe, és szerényen megjegyezte, hogy valószínűleg senkinek nem tetszene. De a fia nem így gondolta, és igaza lett.

Cindi valószínűleg nem sejtette, milyen messzire jut el a festménye / Fotó: BBC

Egy svéd művész, Kristoffer Zetterstrand meglátta a fotót, és annyira kedvesnek gondolta, hogy megörökítette a képet egy festményen. Majd lefotózta magát a festménnyel, és ő is feltöltötte a képet Redditre. Mindössze 5 nap alatt 120.000 szavazatot kapott és százával jöttek a pozitív kommentek. Egy másik felhasználó pedig elindította a lavinát, ő is megfestette Kristoffert, ahogy a kezében tartja Cindi képét, majd lefotózta, ahogy tartja a képet. 72 óra alatt 112.000 szavazatot kapott az oldalon.

Ha az FBI kipécéz, nem számít, hogy Reddit társalapítója, Aaron Swartz vagy

Aaron 4 évesen beleszeret az internetbe, 12 évesen öccsével létrehoznak egy iskolai projekten belül egy honlapot, ahol bárki szerkesztheti a felvitt tudásanyagot – ismerős lehet. Nem tetszik a tanároknak, de Aaronnak sem az amerikai oktatási rendszer. A Reddit társalapítója lesz, harcol a civil jogokért, és hogy az információ tényleg mindenkié lehessen.

Folyamatosan gyűlnek a fotók, felhasználva az eredeti képet, ahonnan elindult az egész. Kristoffer viccesen megjegyezte:

Nagyon furcsa. Legutóbb több mint 40 képet számoltam. Egyre kisebb és kisebb leszek.

Egyébként neve is van ennek a stílusnak: Droste-effektus. Nevét a holland Droste kakaópor márkáról kapta. Lényege, hogy egy képet végtelenítve jelenítenek meg, egyre kisebb és kisebb változatban. Még nem tudni, meddig jut el Cindi festménye, mindenesetre ez egy nagyon kreatív és kedves módja a művészet terjesztésének.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3