Érkezik az Interpol 6. nagylemeze, a Marauder – Hallgasd meg nálunk az első single-t

Több hónapnyi találgatás ért ma végre véget, miután a soron következő Interpol-albummal kapcsolatos híreket megerősítették: jön a Marauder! Az elmúlt másfél évtized egyik kritikai és kereskedelmi szempontból is legelismertebb zenekara kiadja hatodik albumát.

“A Marauder az énem egy része. Az a fickó, aki barátságokat tesz tönkre és őrültségeket csinált. Sokat tanított nekem, de a személyiségem egy olyan szeletét ábrázolja, amit jobb most a dalokban hagyni. Bizonyos értelemben ez az album nevet adott neki és lefektette aludni” – mondta Paul Banks.

Interpol – The Rover (Official Audio)

‘The Rover’ is the first single taken from Interpol’s latest album ‘Marauder’, out now on Matador Records. Buy & stream the album here: http://smarturl.it/Ma…

Az Interpol világkörüli turnéjának dátumaiba is betekintést enged a korábban bejelentett, londoni, The Cure-ral közös BST Hyde Park eseménye, a Glasgow-i TRNSMT Festival, a New York-i House of Vans és a Chicago-i Riot Fest mellett. Azok a rajongók, akik előrendelik a Maraudert az Interpol online boltjából, elsőként kapnak majd hozzáfárást az új dátumok jegy-előrendeléseihez. Pl.: Royal Albert Hall, Madison Square Garden, Hollywood Bowl. 

Az új album születéstörténetének ironikus és ikonikus momentuma, hogy valaki kihívta a zsarukat az Interpolra. A törvény karja akkor érte utol Daniel Kesslert, Paul Banks-t és Sam Fogarino-t, amikor 2017-ben a Yeah Yeah Yeahs Manhattan-i próbatermében dolgoztak új albumukon. A Marauder már ezen ifjúkori állapotában is rosszalkodott. Egy korai próba olyan élénkre sikeredett, hogy Sam egyik dobja látta a kárát. A trió akkora erővel és hangerővel játszott, hogy egy szomszéd kihívta rájuk a rendőrséget. 
391De6Ae2937B8Bfa6006D8De2514B9F
2002-ben született Turn On the Bright Lights debüt albumuk 15. évfordulója alkalmából. A ebből indított ünnepi turnéjuk remekül sikerült – 2017 nyarán a Sziget Fesztivál közönsége is keblére ölelte őket. A srácok igyekeztek bebizonyítani, hogy ők nem csupán a zenetörténészek kultikus emléktárgyai kívánnak lenni, hanem továbbra is tele vannak alkotói energiákkal. Ennek a végeredménye lett a Marauder, ami egyszerre lebeg és csábít, zúz és duzzog, üt és tűnődik. És Paul Banks sokszínű személyiségének valamennyi részletéből kóstolót kínál – legyen az a múltból, a jelenből vagy a jövőből való.  

Marauder dallista:

1. If You Really Love Nothing
2. The Rover
3. Complications
4. Flight of Fancy
5. Stay in Touch
6. Interlude 1
7. Mountain Child
8. NYSMAW
9. Surveillance
10. Number 10
11. Party’s Over
12. Interlude 2
13. It Probably Matters

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból