Tizenegy év, négy album után feloszlik az Intim Torna Illegál zenekar. Dorogi Péter az új dalait már saját nevén jelenteti meg.

Búcsúturnéra indulnak

A zenekar a Facebook-oldalán jelentette be, hogy feloszlik. Mint írták, hosszú ideig gondolkodtak a döntésen, és mindannyiuk számára nehéz volt meghozni.

Azonban végül arra jutottak, az „Intim Torna Illegál tizenegy év hiperaktív lét, számtalan dal, klip, koncert, megtett kilométer után felfüggeszti a működését”. A bejegyzésben hozzátették, az idei nyáron búcsúturnéra indulnak, hogy méltóképpen köszönhessenek el a rajongóiktól.

Várunk a nyári fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken, sőt hamarosan egy budapesti búcsúkoncert dátuma és helyszíne is nyilvános lesz

– írta a zenekar három tagja, Dorogi Péter, Gálos Ádám és Nádasdi János.

Dorogi Péter új zenekari formációt tervez

Mivel a Facebook-bejegyzésből nem derül ki, mi állhat a feloszlás hátterében, a ContextUs felkereste a zenekart. Mint mondta a banda sajtófőnöke, az Intim Torna Illegál „felfüggesztésének oka, hogy a zenekar tagjainak az életében a fókuszpontok áthelyeződtek, új céljaik megvalósítására koncentrálnak”.

Hozzátette, a frontember, Dorogi Péter a munkásságának legfontosabb szerzeményeit, sőt új dalait már saját nevén fogja kiadni. Azt is elárulta, hogy jövőre, 2022-ben fogja színpadra vinni „egy új, zenekari formációval”.

Intim Torna Illegál - Vágjál lyukat a kádba (Official Video)

Hallgass minket!Spotify: https://spoti.fi/2AH1OGxDeezer: https://bit.ly/2U677IxApple Music: https://apple.co/2U5BFtPKövess minket a közösségi médián:Facebook...

Még idén februárban egyébként interjút adott Dorogi a Blikknek az Akvárium Klubban tartott jubileumi koncert apropóján. A lap a villáminterjú során arról érdeklődött, búcsúkoncert lesz-e.

Egy barátom a minap kérdezte, melyik bulira menjen, mert aznap ismert szólista koncertezik az Arénában. Azt mondtam neki, ez a szólista tíz év múlva is ott énekel majd, de egy zenekarnál ez bizonytalan

– válaszolta Dorogi sejtelmesen a lapnak.

Az Intim Torna Illegál 9/11-e

Öt évvel ezelőtt, 2016. szeptember 11-én kettészakadt az Intim Torna Illegál zenekar. A lavinát Kiss Sándor zenekarvezető indította el az ITI közösségi oldalára kiírt bejegyzéssel. Mint írta akkor – amely azóta már nem elérhető a Facebook-oldalukon, de az internet nem felejt – a bejegyzésben, „Dorogi Péter nyár közepén úgy döntöt, hogy kiszáll a zenekarból, mert másképp és máshogy szeretné folytatni”. A menedzseri feladatokat is ellátó Kiss a szétválás mellett azonnal be is jelentette a zenekar új felállását: Hermann Tamás mint énekes, Ruska Péter mint gitáros és Pusztai Gábor mint dobos. A banda többi tagja szintén Facebook-oldalukon reagáltak, és abból az derült ki, hogy éppen Kisst rúgták ki. Azért is volt érdekes az ügy, mert néhány nappal később koncertet kellett volna adniuk, így nem volt tiszta, ki fog fellépni.

Intim Torna Illegal Kiss Sandor Ketteszakadas Uj Formacio
Kiss Sándor Rövid Ideig Tartó Formációja / Fotó: Az Intim Torna Illegál Hivatalos Facebook-Oldala

A banda másik három tagja is közleményt adott ki a Facebook-oldalukon. Mint írták, döbbenten álltak a történtek előtt, és a valóság az, hogy éppen Kiss az, akitől megváltak. 

Sándor – legnagyobb sajnálatunkra – az elmúlt időszakban olyan magatartást tanúsított, amely sem a zenekar szellemiségével, sem az egymás iránt érzett tisztelettel nem egyeztethető össze

– írta a banda másik három tagja,  hozzátették, Kiss az ITI egy személyben kezelte a Facebook-oldalukat, sőt az esetet megelőzően, három hónappal kitiltotta őket Kiss.

A Story magazinnak adott interjút a másik három tag. Mint mondták, noha nehezen, de „ezt a kis belső családi problémát” sikerült megoldaniuk. Emiatt nem igazán látták értelmét az okokat firtatni. Hangsúlyozták viszont, hogy az ITI háromtagú lett, Kiss Sándorral sikerült megegyezniük.

Azért is volt érdekes az ügy, mert néhány nappal később koncertet kellett volna adniuk, ám így nem volt világos a rajongóknak, ki fog fellépni.

Az ITI-t 2010-ben alakították a Kistehén Tánczenekarból kilépett zenészek, akik ezen a néven négy albumot jelentettek meg, és az elmúlt évtizedben a hazai fesztiválok keresett zenekarának számítottak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet