A brit adófizetők helyett egy ideje a Netflixtől kapott vállalkozói díjból tartja el családját Harry herceg és Meghan Markle. Ezúttal pedig az Invictus Gamesről forgat dokumentumfilmet.

Királyi kötelezettségek helyett executive produceri feladatok az Invictus Games esetében

Harry herceg és Meghan Markle bejelentették, mi lesz a címe első műsoruknak, amelyet a Netflix-szel kötött többmilliós megállapodás keretében szállítanak a streamingcsatorna számára, írja a The Guardian

A Heart of Invictus című dokumentumfilm-sorozat a 2022-es hágai Invictus Games előkészületeit kívánja bemutatni a színfalak mögül.

Harry Herceg Meghan Markle Netflix Heart Of Invictus Games
Harry Herceg És Meghan Markle / Fotó: Ben Stansall/Afp/Getty Images

Az Invictus Games Harry herceg kezdeményezésére, amerikai mintára jött létre 2014-ben, és azóta évente a sérült veteránok, katonák olimpiájaként rendezik meg a nemzetközi sporteseményt. Harry herceget is láthatjuk majd a képernyőn, de egyben ő lesz a sorozat executive producere is. Sussexék cégének televíziós produkciós részlege, az Archewell Productions felel majd a gyártásért. A Netflix által fizetett összegből finanszírozza a pár a kaliforniai életét, miután tavaly úgy döntöttek, hogy elhagyják a királyi családot.

Kapcsolódó cikk

Az Oprah Winfrey-nek adott híres interjúban Harry herceg elmondta, hogy sosem gondolta volna, hogy egyszer olyan streamingcsatornáknak fog tartalmakat gyártanimint a Netflix vagy a Spotify, de valamiből el kell tartania a családját.

Akkor ajánlotta valaki ezt a lehetőséget, amikor a családom szó szerint elzárta tőlünk a pénzcsapot, és ki kellett fizetnem a biztonsági szolgálatot… Nekem annyi pénz is elég, hogy meg tudjam fizetni a testőröket, hogy biztonságban tudjam a családomat

– célzott Harry a nagy figyelmet kapott interjúban arra, hogy amióta tavaly januárban lemondott a királyi család tagjaként ráeső kötelezettségekről, apanázs sem érkezik a Buckingham palotából. 

Már belekóstolt a Netflix-dokumentumfilmek világába Harry herceg és Meghan Markle

Mindennek ellentmondani látszik az, hogy a Daily Telegraph szerint már 2019-ben tárgyaltak arról, hogy a Quibi streamingszolgáltató számára rövid élő videókat fognak készíteni. 

A hercegi pár által tavaly alapított Archewell cég küldetésében szerepel, hogy olyan produkciókat hoznak létre, amelyek „az emberi sorsközösségen és az igazmondás kötelességén alapuló történetmesélés erejére építenek az együttérzés szemüvegén keresztül”.

Az biztos, hogy nem Harry herceg vagy Meghan Markle fogják rendezni a sorozatot. Erre a feladatra már kiválasztották Orlando von Einsiedel rendezőt és Joanna Natasegara producert, akik szakmailag felügyelik majd a projektet. A pár korábban már közreműködött a The White Helmets és az Evelyn című dokumentumfilmek elkészítésében a csatorna számára. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet