Kamerafronton nagy változás jöhet az idén érkező iPhone 13 esetében, de 2022-re bekövetkezhet a notch halála is az Apple-nél.

Nagyobb kamerát kaphat az iPhone 13

A MacRumors szemlézte Ming Chi-Kuo bennfentes szivárogtató értesülését, aki azt állítja, az iPhone 13 esetében folytatják a 2020-ban megkezdett hagyományokat, és 2021-re is be is jelenthetik az 5,4 hüvelykes minikészüléket, amely az eladások alapján óriási népszerűségnek örvend.

Kuo úgy gondolja, kamerafronton is jelentős változásokat eszközölhet az Apple a 2021-es és a 2022-es modellsorozatnál egyaránt, utóbbival kapcsolatban az informátor elmondta, az iPhone 14-ben már 48 megapixeles szenzor kaphat helyet.

Iphone-13-Megjelenes-Teszt
Képünk illusztráció, amelyen az iPhone 12 Pro Max látható / Fotó: Andrew Hoyle / CNET
A 48 megapixeles lencse mellé egy 12 megapixeles szenzort is szerelhetnek, melynek révén a next-gen mobiltelefonok 8K videó felvételére szintúgy képesek lehetnek, mint ahogyan azt jelenleg 4K-ban tudják az Apple okoseszközei.

Leszűkítheti az Apple a notchot 2022-re

A 2022-es iPhone-okat Kuo szerint a 48 megapixeles és 8K felbontásra alkalmas kamerák az AR és MR virtuális realitással összefüggésbe hozható technológiai megoldásokra hegyezhetik ki, melyek közül az AR kiterjesztett valóság már a 12 Pro és 12 Pro Max modellekben is megtalálható.

A jövőbeni iPhone-ok Kuo alapján periszkóp telefotókamerákat is kaphatnak, erre azonban még legalább két évet várnunk kell.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ha hihetünk a szivárogtatónak, akkor az Apple 2022-re leszűkítheti a notchot (vagyis a frontoldali érzékelőket rejtő szenzorszigetet), míg 2023-ra egy apró punch hole-ra alakíthatják át, miközben visszatérhet a Touch ID ujjlenyomat-olvasó is a mobilokba.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet