Az új irodalmi szalonban a képzőművészet kevésbé ismert arca mutatkozik meg

Hatlépés címmel irodalmi szalon indul a szentendrei Ferenczy Múzeumban.

A sorozat estjein egy-egy aktuális kiállításhoz kapcsolódóan a képzőművészet kevésbé ismert arca fog megmutatkozni versek, levelek, naplók, kéziratban maradt töredékek megidézésével. Személyes történetekbe nyerhetnek betekintést az érdeklődők szakértők és színészek közreműködésével. A Hatlépés házigazdája Juhász Anna lesz – olvasható a közleményben.

Vajda Self portrait in a Cap 1925
Vajda Lajos: Kalapos önarckép / Kép: Wikipédia

Január 26-án Vajda Lajos életműtárlatához kapcsolódóan 33 év – 33 pillanat címmel várják Szentendrén az irodalom és a képzőművészet barátait. Február 17-én a Szerelem című est témája a modern magyar képzőművészet meghatározó mestere mellett felesége, a szintén jelentős életművel rendelkező Vajda Júlia alakja lesz.

“Költészete csak a magyar irodalom legnagyobbjaiéhoz mérhető” – Takács Zsuzsa 80

Takács Zsuzsa írásai szemmel láthatólag minden korosztályt megszólítanak. 2017-ben ugyanis alábbi verse bizonyult a messze legnépszerűbb irodalmi alkotásnak az interneten: mindenféle hírverés nélkül 72 ezren olvasták. 3 Semmilyen hírverés nélkül imádják ezt a verset Mint írja Urfi Péter, “Amikor megírtam, hogy Amerikában az év egyik legnagyobb netes szenzációja lett egy ismeretlen írónő tök átlagos novellája, eszembe jutott, hogy volt-e valami ilyesmi idén a magyar irodalomban.

Március 23-án a magánéletét és a művészetét is rendre izgalmasan alakító Czóbel Béla lesz a Rejtély című este főszereplője.

Április 13-án a nemrég új állandó kiállítást kapott Kmetty János nem mindennapi egyéniségét Úton címmel mutatja be az irodalmi szalon. A 2019-es Art Capital képzőművészeti fesztivál idején is lesz Hatlépés Szentendrén, az Álom című estre június elsején várják a közönséget. A részvétel minden alkalomra előzetes regisztrációhoz kötött.

Facebook-esemény: ITT

Időpontok: 2019. január 26-tól

Helyszín: Ferenczy Múzeum, Szentendre


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból