A lakosok szerint a nő úgy tesz, mintha a sziget az övé lenne.

A korábban modellként dolgozó Isabella Lindblom egyszerűen fogta magát, és illegálisan odaköltözött a Rogoznica közelében fekvő lakatlan szigetre, Jazra.

A 31 éves nő gumicsónakkal vitet magának élelmet és más alapvető cikkeket, és olyannyira berendezkedett, hogy állítólag már csirkéket is telepített a szigetre – írta meg a Sibenski Portal, amit a 444 szemlézett. Lindblom több mint egy hónapja ott él Jazon, a lap számos fotót készített róla.

A rogoznicai lakosok szerint a nő úgy tesz, mintha a sziget az övé lenne. Elkergeti azokat, akik megközelítik, azt kiabálva, a sziget az övé.

Kapcsolódó cikk

A szigeten nincs semmilyen építmény, Lindblom a fák közt, függőágyban alszik, bár állítólag az egyik „szállítójától” már rendelt magának sátrat.

Anita Živković, Rogoznica polgármestere azt mondta a lapnak, hogy a hatóságok már kapcsolatba léptek a nővel. A közterület-felügyelő háromszor is jelentette a nő által csapott ribilliót, majd a vízi rendőrség megbüntette Lindblomot amiatt, hogy nem regisztrálta tartózkodását Horvátországban.

24 órát adtak neki, hogy elhagyja a szigetet, ám nem tudják, megtette-e. A polgármester szerint, mivel a nő európai állampolgár, védik az EU-s törvények, és nem sokat tehetnek ellene. 

Bár állami tulajdont bitorol, a legnagyobb probléma, amit felróhatnak neki, az az, hogy zavart kelt, és elüldözi a látogatókat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet