Követem Közélet Gumibotot és bilincset is használhat az iskolarendőr

Gumibotot és bilincset is használhat az iskolarendőr

Promóció

Mikor vonhatják meg a családi pótlékot? Gumibotot és bilincset is használat az iskolarendőr? A megjelent törvénymódosítás ezekre is kitér.

Ha bűncselekményt követ el a gyermek, a családtól elveszik a támogatást

Promóció
- Advertisement -

Megjelent a parlament oldalán az „iskolai erőszak megszüntetése és megelőzése érdekében” javasolt törvénymódosítási tervezet, melyből többek között az is kiderül, mikor vonhatják majd meg a családi pótlékot.

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Horváth László miniszterelnöki megbízott az M1 péntek esti műsorában már beszélt arról, hogy javaslatuk szerint, amelyik gyereket elítélik iskolai erőszak miatt, annak családjától vonják meg a családi pótlékot egy évre. A törvényjavaslat most úgy fogalmaz, hogy abban az esetben vonják meg a családi pótlékot, ha „a gyermeket a bíróság bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen bűnösnek mondta ki”.

Ilyen egy beavatás – egy amerikai egyetemi klub felkavaró képei

Az említett mozgalom sok mindent beindított, és újragondolásra késztette a férfiakat. A kortárs fotósok évekig tanulmányozták azokat a szokásokat és rituálékat, amelyek befolyásolták a fiatal férfiak felnőtté válását és beilleszkedésüket a körülöttük lévő világba. Köztük megemlíthető Jack Pierson könyve ( Self Portrait, 2003), Catherine Opie sorozata az iskolai futballjátékosokról vagy Andrew Moisey, jelen cikk főszereplője.

A törvényjavaslat arra is kitér, hogy “az iskolaőr kényszerítő eszközök közül kizárólag testi kényszer, vegyi eszköz, rendőrbot és bilincs használatára jogosult, ezen kívüli egyéb kényszerítő eszköz alkalmazása tilos.”

Kétévente ellenőriznék az iskolaőr állóképességét

A törvényjavaslat némileg változtatna a 14 év alattiak büntethetőségén is, a 12 évnél idősebb fiatalok ugyanis a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt büntethetők lennének. A javaslat az iskolaőrt közfeladatot ellátó személynek minősíti. A módosítási tervezet szerint az iskolai erőszakos cselekmények elkövetői többségében a 12-17 év közötti korosztályból kerülnek ki.

John Malkovich: „Egy csomó erőszakban volt részem felnőtté válásom során, és akkor mi van?”

A The Guardian újságírója az Űrhadosztály című új sorozata apropóján készített interjút a színésszel, amely május 29-től látható a Netflixen. Az Űrhadosztály műfaja politikai szatíra, amelyben Malkovich egy lassan beszélő tudóst alakít Steve Carell oldalán, aki a főszereplő Mark R. Naird tábornokot játssza.

A tervek szerint az iskolaőr elméleti és gyakorlati felkészültségét, valamint fizikai állóképességét a rendőrség kétévente ellenőrzi.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3