Egy 86 esztendős brit nő 66 év után találta meg gyermekét, akit a szülei nyomására örökbe kellett adnia. Issy Carrnak nem volt könnyű dolga a kereséssel, hiszen a fia évtizedekkel ezelőtt Ausztráliába került.

Minden karácsonykor gondolt a fiára

Ausztráliában is kalandos volt az élete, elszakadt az ottani családjától is. A sors azonban kegyes volt, hiszen az internet segítségével előbb az unokáját találta meg – aki szintén a férfit kereste –, majd együtt a fiára is rábukkantak. Így most teljes a família boldogsága.

A szüleim azt mondták 1955-ben, hogy nem tarthatom meg a fiamat, akit George-­nak neveztem el. Szinte minden karácsonykor gondoltam arra, mi lehet vele, meg kellene keresnem. Végül 2018-ban szántam rá magam, az ismerőseim ajánlottak egy programot, amelyet elveszett rokonok megkeresésére hoztak létre

– mesélte Issy, aki hozzátette, “összehoztak egy Kym nevű lánnyal, aki az édesapját kereste. Kiderült, hogy valószínűleg rokonok vagyunk, ekkor DNS-vizsgálatot kértünk, és biztossá vált, ő az unokám. Együtt sírtunk a boldogságtól.”

Már máshogyan hívják a fiát

A mesébe illő fordulat után a nagyi és unokája együtt folytatta a keresést. Kiderült, Issy fia 15 évesen Ausztráliába került, ahol megismerkedett egy nővel, de végül szakítottak. A kapcsolatból született egy lánya, akiről nem tudott, így nem is láthatta.

Kym sokat segített, hiszen ő Perthben él, így jóval könnyebb volt rátalálni a fiamra, aki az ő édesapja. Rá is bukkantunk, és kiderült, hogy már nem George-nak, hanem Keithnek hívják, de ez tulajdonképpen mindegy is. Az a fontos, hogy végre megtaláltuk egymást

– küszködött a könnyeivel a Daily Mail riportjában Issy.

Kapcsolódó cikk
Kym találkozott személyesen az apjával, és ezek után összehoztak egy videótelefonos beszélgetést hármasban.

Végig a könnyeimmel küszködtem. Most döbbentem rá, hogy hatalmas hibát követtem el, szinte az egész életemet a fiam nélkül töltöttem. Sosem bocsátok meg a szüleimnek, hogy rám kényszerítették ezt a döntést. Az elvesztegetett éveket már nem kapjuk vissza a gyermekemmel, de szervezzük, hogy személyesen is találkozunk. Nagyon várom már, hogy magamhoz ölelhessem Keithet. Visszakaptam a fiamat, és lett egy unokám is

– sírta el magát Issy Carr.
Az internet segített a keresésben. Az Ausztráliában népszerű Ancestry nevű szoftver segítségével találta meg a fiát. Ez egy adatbázis, amelyre regisztrálva fel lehet tölteni a családkereső személyes, valamint DNS-mintájának adatait. Amennyiben van egyezés, értesítik az illetőt, így fel lehet venni a kapcsolatot egymással.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet