Nézem Film Itt a Brazilok főcímdala, a Hajnaltájt

Itt a Brazilok főcímdala, a Hajnaltájt

Promóció

A Brazilok, M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor legújabb filmje, április 6-án kerül a magyar mozikba. Itt írtunk is róla, hogy Máro rovatunk mennyire várja. Addig is azonban, a Hajnaltájtra keresztelt főcímdal videoklipje már most megtekinthető, meghallgatható.

Promóció
- Advertisement -

A kis magyar falu élete teljesen felbolydul, eljött az ideje az idei helyi labdarúgó bajnokságnak. A helybéli romák is szeretnének indulni, az önkormányzat csapata viszont nem engedheti meg magának, hogy legyőzzék őket. A film elsősorban vígjátéknak készül, de komoly drámai elemekkel is dolgozik, mindezeket pedig tovább fokozza és vetíti előre a film főcímdala, a Hajnaltájt.

A videoklip eddig még nem látott snitteket is megmutat a nézőknek. A képi és a zenei rész hanslóképp bemutatja a film sokoldalúságát, amely egyszerre akar szórakoztatni és elgondolkodtatni.

A Hajnaltájt szövegét és zenéjét egyaránt Bornai Tibor szerezte. A már több neves darabot maga mögött tudó szerző ezúttal egy modern népzenei alkotást írt a filmhez. Talán az egyik legnagyobb kihívás volt az, amikor háromszáz zeneileg képzetlen statisztát kellett énekeltetnie.

Ez olyan nehézségű feladat, mintha úszni nem tudó embereket arra kérnénk, játszanak végig egy vízipóló meccset.

Az éneket Jordán Adél vállalta. A Puszi zenekarból is ismert színész-énekesnő egyszerű, de a számhoz tökéletesen illő énekstílussal oldotta meg a feladatot. A megfelelő hang felkeresése sem volt egyszerű, itt is Bornai segítette a készítőket:

Végül Bornai talált rá Adélra, és mi, amikor meghallgattuk a Hajnaltájt nyers változatát, azonnal elfogadtuk a választását.

Adél ösztönösen ráérzett a dal hangulatára, üzeneteire. Rá volt szükségünk.

A Brazilok április 6-tól látható a hazai mozikban, az InterCom forgalmazásában.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3