Hallgatom Itt a Carnival Youth harmadik lemezének nyitánya, a Phantom...

Itt a Carnival Youth harmadik lemezének nyitánya, a Phantom Planet

Promóció

A Carnival Youth a Balti régió egyik legsikeresebb fiatal bandája, amit az is bizonyít, hogy 2016-ban elnyerték a The European Border Breakers díjat az Eurosonic-on. A csapat az alternatív rock és az indie energiáit ötvözi, érzelmi skálájuk pedig könnyed dallamokon utaztat, és a fiatalos melankóliától kezdve a tiszta örömig terjed.

Promóció
- Advertisement -

A lett indie rock csapat, a Carnival Youth most jelentette meg első single-jét Phantom Planet címen nyáron érkező harmadik lemezéről. A trió, amely éppen egy évvel ezelőtt koncertezett a Dürer Kertben, azóta is kitartóan járja a világot.

Új single-lel érkezik hozzánk a Carnival Youth / ContextUs

A Carnival Youth Love Is The Answer című új dalával vezeti fel európai turnéját, melynek Budapest is állomása. A dal címét akkor ötlötték ki, amikor számírás közben mégcsak halandzsáztak a dallamokra, de végül úgy gondolták, izgalmas kihívás olyan dalt írni, ami hitelesíti azt a gondolatot, hogy a szeretet a válasz.

Magyarországon is többször játszottak már – és olyan fesztiválokon léptek fel, mint a Sziget, az SXSW, az M for Montreal, a The GreatEscape, a Positivus, a Reeperbahn vagy éppen az Open’er Festival.

Carnival Youth – Phantom Planet (Official Video)

‘Phantom Planet’ is the new song from Carnival Youth. Listen here : https://spoti.fi/2TpCoZn Taken from the upcoming album ‘Good Luck’ out 16th of August. Video made by Jānis Dzirnieks.

Good Luck című harmadik nagylemezük augusztus 16-án debütál, amelyről bár a Phantom Planet-et mutatják be elsőként, de ez volt az utolsó számok egyike, amivel elkészültek

Úgy éreztük, hogy mivel a verse-nek van egy ilyen sötét, hip-hopos, groove-os hangulata, így a dalszöveg a belső világról szól, arról amit általában érzünk, de nem mindig tudunk irányítani – és valamilyen szinten kontrasztban van a másik világgal, ami a mindennapi, normális oldalunkat mutatja. Mint Dale Cooper egy monológja a Twin Peaks-ből. De ez nem egy harc, ez együttélés.

– meséli a dalról Emils Kaupers, a zenekar dobosa.

A Phantom Planettel egyidőben jelenik meg Birthday című számuk is. A Good Luckra keresztelt új lemezt a Red Bull Stúdióban vették fel Braziliában. Az új album producere a korábban is a zenekarral dolgozó Gatis Zakis volt, a keverést pedig a Grammy-díjas Nicolas Verhnes végezte. Ő korábban többek mellett a The War on Drugs, az Animal Collective, a Deerhunter vagy a Dirty Projectors felvételein is dolgozott, míg a masterért Greg Calbi felelt, aki a New York-i stúdiójában többek között az Interpol és az Arcade Fire anyagaiért is felelt.

A Carnival Youth friss lemezét az eddigi legnagyobb turnéjával ünnepli majd ősszel, és nagyon valószínű, hogy Budapestre is ellátogatnak majd.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3