Itt a Carnival Youth harmadik lemezének nyitánya, a Phantom Planet

A Carnival Youth a Balti régió egyik legsikeresebb fiatal bandája, amit az is bizonyít, hogy 2016-ban elnyerték a The European Border Breakers díjat az Eurosonic-on. A csapat az alternatív rock és az indie energiáit ötvözi, érzelmi skálájuk pedig könnyed dallamokon utaztat, és a fiatalos melankóliától kezdve a tiszta örömig terjed.

A lett indie rock csapat, a Carnival Youth most jelentette meg első single-jét Phantom Planet címen nyáron érkező harmadik lemezéről. A trió, amely éppen egy évvel ezelőtt koncertezett a Dürer Kertben, azóta is kitartóan járja a világot.

Új single-lel érkezik hozzánk a Carnival Youth / ContextUs

A Carnival Youth Love Is The Answer című új dalával vezeti fel európai turnéját, melynek Budapest is állomása. A dal címét akkor ötlötték ki, amikor számírás közben mégcsak halandzsáztak a dallamokra, de végül úgy gondolták, izgalmas kihívás olyan dalt írni, ami hitelesíti azt a gondolatot, hogy a szeretet a válasz.

Magyarországon is többször játszottak már – és olyan fesztiválokon léptek fel, mint a Sziget, az SXSW, az M for Montreal, a The GreatEscape, a Positivus, a Reeperbahn vagy éppen az Open’er Festival.

Carnival Youth – Phantom Planet (Official Video)

‘Phantom Planet’ is the new song from Carnival Youth. Listen here : https://spoti.fi/2TpCoZn Taken from the upcoming album ‘Good Luck’ out 16th of August. Vi…

Good Luck című harmadik nagylemezük augusztus 16-án debütál, amelyről bár a Phantom Planet-et mutatják be elsőként, de ez volt az utolsó számok egyike, amivel elkészültek

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Úgy éreztük, hogy mivel a verse-nek van egy ilyen sötét, hip-hopos, groove-os hangulata, így a dalszöveg a belső világról szól, arról amit általában érzünk, de nem mindig tudunk irányítani – és valamilyen szinten kontrasztban van a másik világgal, ami a mindennapi, normális oldalunkat mutatja. Mint Dale Cooper egy monológja a Twin Peaks-ből. De ez nem egy harc, ez együttélés.[/perfectpullquote]

– meséli a dalról Emils Kaupers, a zenekar dobosa.

A Phantom Planettel egyidőben jelenik meg Birthday című számuk is. A Good Luckra keresztelt új lemezt a Red Bull Stúdióban vették fel Braziliában. Az új album producere a korábban is a zenekarral dolgozó Gatis Zakis volt, a keverést pedig a Grammy-díjas Nicolas Verhnes végezte. Ő korábban többek mellett a The War on Drugs, az Animal Collective, a Deerhunter vagy a Dirty Projectors felvételein is dolgozott, míg a masterért Greg Calbi felelt, aki a New York-i stúdiójában többek között az Interpol és az Arcade Fire anyagaiért is felelt.

A Carnival Youth friss lemezét az eddigi legnagyobb turnéjával ünnepli majd ősszel, és nagyon valószínű, hogy Budapestre is ellátogatnak majd.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból