Megvan, mit kérsz karácsonyra: Itt a LEGO felnőtteknek

Úgy tűnik, lassan leáldozóban a felnőtteknek való színezők fénykora, és jönnek a felnőtteknek készült legók. Végül is miért ne? Elvégre létezik 1000 darabos puzzle, amit sose rakunk ki, vagy ha igen, abba kicsit beleőrülünk. A felnőtteknek készült legón már meg se lepődünk.

Természetesen stresszoldó és kreativitást fejlesztő szándékkal dobta piacra termékét a dán játékkészítő cég. Úgy néz ki, a gyerekek mellett egy egészen új vevőcsoportot, a felnőtteket célozzák meg, szélesítve a hálózatukat.

lego forma 1
Te játszanál vele? / Fotó: Uncrate

A természet által inspirált LEGO FORMA egy új anyag kialakítására törekszik, ahol a különböző kültakarók és fólialapok segítenek megteremteni az állatok és növények művészi újraértelmezését.

A kisebbség reprezentációjára hívja fel a figyelmet fekete legókból készült szobrokkal a kanadai művész

A torontói képzőművész 2013 óta foglalkozik gyerekkora játékából készült alkotásokkal. Már kisfiúként szembesült a kisebbség reprezentációjának szegénységével, ezért fontos volt számára, hogy művészete tükrözze kultúráját és tapasztalatait. De mi is az az afrofuturizmus? Az afrofuturizmus a jövő művészeti, tudományos és technológiai újragondolása fekete szemüvegen keresztül.

A LEGO az IndieGoGo nevű céggel közösen hozta létre a terméket, amelyben egy hal és többféle, a hal bőreként funkcionáló anyag áll a felhasználó rendelkezésére. Ennek segítségével meg lehet változtatni a hal színét, fajtáját vagy formáját. A modell létrehozása több órát vesz igénybe, és akár művészetterápiaként is felfogható – már akinek van hozzá türelme.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból