Az ausztráliai Redland polgármestere, Karen Williams elismerte, hogy több pohár bort ivott, mielőtt járművével egy fának ütközött, nem sokkal azt követően, hogy ittas vezetés áldozatainak családjaival találkozott.

Karen Williams korábban aktívan kampányolt az ittas vezetés ellen, így a lakosok dühösen kérték lemondását, miután maga is részegen ült autóba, írjaDailyStar.

Williams polgármester korábban kampányolt Kate Leadbetter és Matthew Field házaspár mellett, akiket egy ittas sofőr ütött el és ölt meg tavaly januárban. Annak idején a polgármester a szigorúbb ítélet kiszabásásért lobbizott, és azt állította, szeretné, ha politikai “öröksége” lenne az ittas vezetés szigorúbb büntetése.

Egy online közösségi találkozó egyik résztvevője, Judy Lindsay, akinek lánya életét vesztette egy ittas sofőr balesetében, azt mondta, hogy a polgármester “szerencsés volt, hogy nem ölt meg valakit” ittas vezetési incidense során.

Williams polgármester mindeddig nem volt hajlandó lemondani az eset miatt, annak ellenére, hogy Lindsay azonnal felszólította a régóta szolgálatot teljesítő polgármestert, hogy mondjon le tisztségéről.

Mélyen sajnálom a tetteimet. Hibát követtem el, tanulok belőle, és továbbra is a közösségemet fogom szolgálni, ahogyan az elmúlt 18 évben tettem

– írta nyilatkozatában a polgármester. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet