Az állat izmai akkor is folyamatosan nőnek, mikor egyáltalán nem végez testmozgást sem.
Hallottál már a miosztatinnal kapcsolatos izomhipertrófiáról? A meglehetősen ritka genetikai betegség lényege, hogy az izmok akkor is folyamatosan növekednek, amikor azt semmi nem indokolja, tehát az alany nem végez semmilyen célzott testmozgást, nem szed serkentőket és az étrendjét sem rendeli alá az izomnövelésnek.
Sokan azonnal arra gondolhatnak, hogy így egyszerűbb lehet a fogyás és például nem kell a Groovehouse-os Judy módszeréhez folyamodni. Azonban súlyos állapotokat is előidézhet az elváltozás, amit most egy állat szemléltet.

Kapcsolódó cikk

Felicette Elso Macska Urutazas

Ismerd meg Félicette-t, aki járt az űrben az első macskaként

Macska az űrben: kilövésének évfordulója apropóján megemlékezünk az első űrhajós macskáról

Elolvasom a cikket »

A Ladbible vette észre a Redditen terjedő képet egy macskáról, ami már-már nevetségesen, karikatúraszerűen izmos, gazdája szerint a fenti genetikai elváltozás miatt.

A sok csodálkozó, együttérző komment mellett persze felhasználók nem fukarkodtak a vicces megjegyzésekkel. Volt aki szerint az állat elmehetne kidobónak egy szórakozóhelyre, és egy motor zúgásához hasonló hangot adhat ki, amikor dorombol. Megint más a közismert meme által inspirálva azt írta, “ő az a macska, aki miatt azt mondta, nem kell aggódnod.”
Izmos Macska Genetikai Betegség
/ Fotó: Reddit
A fenti állapotot már több ízben is kimutatták állatokon, beleértve kutyákat, macskákat, szavasmarhákat és juhokat is, de ez az állapot akár embereknél is bekövetkezhet. Ezzel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a miosztatinnal kapcsolatos izomhipertrófiát akár már laboratóriumi körülmények között is képes előidézni az orvostudomány. Itt olyan esetekre kell gondolni, mint amikor az életkor vagy betegség miatt visszamarad az izomzat fejlődése, ezt az állapotot orvosolná a tudomány génterápiával. Hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy felvetődött már az ehhez hasonló génmanipuláció bevetése a versenysportban is, az már a jövő zenéje, hogy miként lehet meggyőzni a doppingellenes szövetségeket arról, hogy ez a jó irány a teljesítménynövelésben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet