Az izraeli kormány segít a koronavírus-járvány miatt bajba jutott szórakoztatóipari dolgozóknak, akik tízmilliárd dolláros kárt szenvedtek eddig.

A petícióhoz hírességek is csatlakoztak

Az izraeli szórakoztatóipar több száz tagja a szociális távolságtartást betartva demonstrációt tartott, hogy felhívják a kormány figyelmét arra, hogy azonnali segítségre van szükségük, írja a Variety.

Netta Barzilai
Netta Barzilai Eurovíziós Győztes Is Csatlakozott A Petícióhoz / Fotó: Israel Hour Radio

Az esemény egy hatalmas lézershow-val kezdődött, amely egy 150-es számot és egy visszaszámláló órát formázott. A fényjáték az országban dolgozó 150 ezer szórakoztatóipari munkást szimbolizálta. Több tízezren már elvesztették a munkájukat és sokan pedig fizetés nélkül maradtak. A demonstráció során a miniszterelnöknek címezve kivetítettek egy petíciót is.

Izrael Demonstralas
A Demonstrálók Lézerfénnyel Hívták Fel Magukra A Figyelmet/ Fotó Jack Guez

Annak ellenére, hogy az országban gyülekezési tilalom van, a politikai tüntetésekre ez a korlátozás nem vonatkozik, ha betartják az iránymutatásokat.

Aviv Geffen énekes és a tüntetés főszervezője találkozóra hívta Benjamin Netanyahu miniszterelnököt, hogy megvitassák a kialakult krízist.

Kérelmük a szórakoztatóipari dolgozók számára követel segítséget és pénzügyi terheik könnyítését. A petíciót olyan hírességek írták alá, mint David Broza énekes, Lior Suchard mentalista, Ori Pfeffer színész és az Eurovíziós Dalfesztivál győztese, Netta Barzilai.

Fokozatosan oldják fel a szigorításokat

Az iparág jelenleg 13 milliárd dolláros bevételhiánnyal küzd a koronavírus-járvány okozta kiesések miatt. A tiltakozás után néhány órával a Tel Aviv-i önkormányzat bejelentette, hogy 200 ezer dolláros alapot hoz létre a művészek megsegítésére.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A kultúra és a művészet életbevágóan fontos a spirituális létezésünkhöz. Ezért törődnünk kell a művészeti alkotókkal, miután a világjárvány lecsengett [/perfectpullquote]

– állt a nyilatkozatban.

Így sztrájkol Greta Thunberg a koronavírusos időkben

Greta Thunberg pénteki sztrájkja volt az egyik utolsó olyan esemény, amely a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos megszorítások áldozata lett. Az aktivista azonban ezzel mit sem törődik: arra biztatja támogatóit, hogy az online térben csatlakozzanak hozzá. „Nem tudunk anélkül megoldani egy válságot, hogy ne válságként kezeljük, és egységesen ne sorakozzunk fel a szakértők és a tudósok mögött.

Az egészségügyi minisztérium egyelőre azzal segíti az iparágat, hogy a hi-tech gyártó- és szolgáltatóipar számára engedélyezi, hogy dolgozóik 30%-a munkába állhasson, a minisztérium ajánlásainak betartása mellett.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk