A kíváncsi rajongóknak találgatások helyett érdemes közvetlenül kérdezni J. K. Rowlingot az online térben, ha tudni szeretnének valamit Harry Potterről.

Itt az igazság első kézből

Újabb érdemi információ került fel J. K. Rowling Twitter-oldalára, írja a Vogue. Miután megtudtuk, hogy az írónő a karantén alatt átrendezte színek szerint a könyvespolcát és hatalmas összeget adományozott két civil szervezetnek, amelyek a koronavírus közvetett áldozatait segítik, most végre első kézből értesülhettünk arról, hogy hol is született Harry Potter és az egész Roxfort-univerzum.

Jk Rowling Harry Potter Helyek
J. K. Rowling / Fotó: Getty Images

Rengeteg találgatás látott már napvilágot arról, hogy milyen helyszínek ihlették a regényfolyam írónőjét, J. K. Rowlingot. Skóciától Portugáliáig kávézók és egyéb nevezetességek hirdetik magukat, hogy náluk járt a szerző, amikor a regényeket írta, vagy egyenesen azzal, hogy ők ihlették Roxfortot, az Abszol utat vagy Roxmortot. Szerencsére egy mugli összeszedte a bátorságát és megkérdezte az igazságot Rowlingtól a Twitteren, amire kimerítő választ adott az írónő.

No Title

I was thinking of putting a section on my website about all the alleged inspirations and birthplaces of Potter. I’d been writing Potter for several years before I ever set foot in this cafe, so it’s not the birthplace, but I *did* write in there so we’ll let them off!

„Ha azt tekintjük Harry Potter születési helyének, ahol az eredeti ötlet kipattant a fejemből, nos, akkor az a Manchester-London vonatúton történt. De mindig jót nevetek azon, hogy Roxfortot az általam felkeresett gyönyörű helyek ihlették, mert ez távolabb nem is állhatna az igazságtól – oszlatta el azonnal a városi legendákat.

Aztán megcáfolta azokat az állításokat, miszerint egy 14. századi yorki utcáról mintáztat volna az Abszol utat, valamint hogy valamelyik edinburghi nevezetességnek köze lenne Roxforthoz.

J. K. Rowling különleges Harry Potter-tartalmakkal segíti a karanténozó gyerekeket

Az online elérhető kezdeményezés a Bloomsbury és Scholastic kiadók közreműködésével jött létre, olyan tartalmakkal, mint a varázslós oktatóvideók, szórakoztató cikkek, kirakós játékok, írja a . A játékos tartalmak garmadája nem csak a Harry Potter-könyvek rajongóinak ajánlott, hanem azoknak is, akik még csak most ismerkednek a varázslótanonc kalandjaival. Az oldal ingyenesen hozzáférhető.

Aki szeretné végigjárni a Harry Pottert ihlető helyszíneket, annak csak egy mozdulatlan idegenvezetőval szolgálhatok, aki végig a fejemre mutat – ez a túra nem igazán szórakoztató, erre senki sem fizetne be – adta meg a csattanós választ.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha minden egyes régi épület, félelmetes sikátor, kocsma, temető és aluljáró megihletett volna, amit eddig már említettek, ahhoz állandóan utazgatnom kellett volna, és esküszöm, nem így történt. Többnyire olyan helyeken üldögéltem, ahol olcsó volt a kávé és meg tudtam fizetni a bérleti díjat, és az egészet csak kitaláltam[/perfectpullquote]

–  mondta Rowling.

Itt született a Harry Potter és a bölcsek köve

„Roxfort alapkövét a londoni Clapham Junction nevű vasútállomás melletti lakásban raktam le” – árulta el. Egy fotót is mutatott az épületről, ahol szobát bérelt egy akkoriban sportboltként funkcionáló üzlethelyiség fölött. Az már sokkal romantikusabb, hogy azt a fejezetet, amelyben Harry Mr. Ollivanderstől megkapja első varázspálcáját, egy fa alatt jegyezte le. A fáról is mellékelt egy fotót, bár a pontos helyszínt nem jelölte meg.

No Title

This is the true birthplace of Harry Potter, if you define ‘birthplace’ as the spot where I put pen to paper for the first time.* I was renting a room in a flat over what was then a sports shop. The first bricks of Hogwarts were laid in a flat in Clapham Junction.

„Nem tudom biztosan, hogy azóta nem vágták-e ki az öreg fát, és ültettek helyette újat, hiszen közel harminc éve nem jártam arrafelé. De azt hiszem, ez az” – osztotta meg a fontos információt követőivel.

Rowling elismerte, hogy számos helyszínen írta a Harry Pottert, például az edinburghi Elephant kávézóban és a portói The Majestic Café-ban. Egy régi edinburghi kávézóra a Nicholson utcában különösen nagy szeretettel emlékszik.

Ezek a leginkább bosszantó dolgok a Harry Potter-filmekben

Harry Potter volt az abszolút főszereplője a varázslótanodás filmsorozatnak. A karaktert rengeteg rajongó imádta, de ez nem jelenti azt, hogy ne lettek volna hibái. harry potter filmek, harry potter könyvek

„Állandóan a Nicholsonban írtam. Egyszer egy egész fejezetet megírtam együltő helyemben, amin később alig kellett javítani. Az emlékezetes nap volt! Azt hiszem, most kínai étterem működik a helyén” – írta Rowling, és valóban így van.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet