Követem Élet + Stílus J. K. Rowling, a Queen és tucatnyi angol komikus...

J. K. Rowling, a Queen és tucatnyi angol komikus harcol a koronavírus-járvány károsultjaiért

Promóció

J. K. Rowling, a Harry Potter-regényfolyam szerzője, a Queen együttes és angol komikusok is jótékony akciókkal segítik a koronavírus elleni harcot és a járvány károsultjait – írták a brit lapok.

A hajléktalanokat segíti Rowling

Promóció
- Advertisement -

Rowling egymillió fontot (402 millió forint) adományozott azoknak a karitatív szervezeteknek, amelyek a járvány miatt legnehezebb helyzetbe került embereken segítenek. Az összeg fele a Crisis nevű szervezeté, amely hajléktalanokat segít, a másik fele a Refuge-é, ők a kapcsolati erőszak áldozatainak nyújtanak menedéket – írta a BBC hírportálja.

J. K. Rowling és a Queen is segít a koronavírus-járvány károsultjain / Fotó: Getty Images

Az író a Twitteren tette közzé az adományozás hírét szombaton, a nemzetközi Harry Potter-napon, melyet még 2012-ben jelöltek ki az akkori miniszterelnök, David Cameron javaslatára. Azért esett a választás május 2-ára, mert ezen a napon győzte le az ifjú varázsló regénybeli ellenfelét, a gonosz Voldemortot.

J.K. Rowling on Twitter

As ever in a crisis of this sort, the poorest and most vulnerable are hit hardest, so in honour of the Battle of Hogwarts, I’ll be making a donation of £1m, half of which will go to https://t.co/Lul8tbTzeI, who’re helping the homeless during the pandemic 3/4

A Queen rockegyüttes Adam Lambert amerikai énekessel közösen kislemezt adott ki You Are The Champions (Ti vagytok a bajnokok) címmel, mely a We Are The Champions hajdani Queen-világsláger feldolgozása. A dalt két hete mutatták be Brian Harold May Instagram-oldalán, akkor a tagok mindegyike otthonában adta elő a maga részét.

Brian Harold May on Instagram: “- this version is for those of you who like things to be the right way up ! Bri”

119.7k Likes, 4,140 Comments – Brian Harold May (@brianmayforreal) on Instagram: “- this version is for those of you who like things to be the right way up ! Bri”

Az immár hivatalosan is megjelent dal bevételeit az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) Covid-19 segélyalapjának (Solidarity Response Fund) szánják.

Reméli a Queen, a rajongóikat is megvigasztalják ezzel a lépéssel

Mivel az együttes és Adam Lambert a világjárvány miatt kénytelen volt idei európai koncertkörútját jövőre halasztani, azt remélik, az új kislemez “a csalódott rajongókat is megvigasztalja valamennyire”.

A járvány miatti kijárási korlátozásokkal otthonukba kényszerült brit komikusok közül néhányan úgy gyűjtöttek pénzt a bezárt puboknak, hogy online kvízjátékot vezettek péntek este.

A The Covid Arms nevű virtuális pubban rendezett vetélkedő házigazdái Russell Howard, Nish Kumar, Jon Richardson, Joel Dommett, Marcus Brigstocke, Rachel Parris, Lucy Beaumont, Jenny Ryan és Suzi Ruffel voltak, akik a vetélkedő mellett műsorral is szórakoztatták a virtuális vendégeket – olvasható a Crowdfunder adománygyűjtő oldalon.

Tom Hanks, miután kigyógyult, eladományozza a vérplazmáját

A koronavírus áldozatokat követel, és nem kíméli a sztárok világát sem. Az elsők között volt Tom Hanks és felesége, Rita Wilson, akik Ausztráliában kapták el a fertőzést. Instagramon jelentették be, hogy a betegségben szenvednek, és itt tudósították rajongóikat a felépülésükről is. A színészpár azóta már meggyógyult, mi több segítséget is felajánlottak a betegeskedők számára.

Úgy lehetett a játékban részt venni, hogy aki adakozott a kedvenc helyi pubja számára az oldalon, az jegyet kapott az online játékba, amelyet élőben közvetítettek az interneten. Nyolc nap alatt több mint 32 ezer fontot gyűjtöttek össze.

Az akcióval a Guinness-világrekordok egy új kategóriája, a legtöbb látogatót vendégül látó virtuális pub csúcstartói is lettek, 6215-en “látogattak el” a kocsmába.

Hírességek sora adományozott már

Nem J. K Rowling és a Queen az egyedüli, aki hatalmas pénzösszeget adományozott különböző szervezeteknek a koronavírus elleni harcban. Nemrégiben a popszakma krémje – Lady Gagától Camila Cabellón át Shawn Mendesig – 127 millió dollárt gyűjtött össze a One World: Together at home projektjük keretében. Hasonló kezdeményezést vitt véghez többek között Elton John, Billie Eilish és Mariah Carey, és több mint 8 millió dollárt gyűjtöttek össze.

Ők azok a világsztárok, akik pozitívak lettek koronavírusra

Ők azok a világsztárok, akik pozitívak lettek koronavírusra A legnagyobb felfordulást talán a híres színész, Tom Hanks és felesége, Rita Wilson okozta, amikor március 11-én bejelentették az Instagramon, hogy pozitív lett a koronavírus tesztjük. Pár napja rosszul érezték magukat Ausztráliában, a megfázás és az izomfájdalom tüneteit észlelték magukat, ami enyhe lázzal társult.

Pink 1 millió dollárt ajánlott fel az egészségügynek és 500 ezret kap ebből a Temple University Hospital Fund, ahol az énekesnő édesanyja is 18 évig dolgozott a kardiológiai és szívtranszplantációs osztályon. A U2 3 milliárd forintnak megfelelő összeggel támogatja az ír kormányt. Idris Elba és felesége – Pinkhez hasonlóan – pozitív lett koronavírusra, kigyógyulásuk után pedig az ENSZ-szel karöltve a farmereket támogatják. A TikTok pedig 375 millió dollárral járul a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3