J. K. Rowling, a Harry Potter-regényfolyam szerzője, a Queen együttes és angol komikusok is jótékony akciókkal segítik a koronavírus elleni harcot és a járvány károsultjait – írták a brit lapok.

A hajléktalanokat segíti Rowling

Rowling egymillió fontot (402 millió forint) adományozott azoknak a karitatív szervezeteknek, amelyek a járvány miatt legnehezebb helyzetbe került embereken segítenek. Az összeg fele a Crisis nevű szervezeté, amely hajléktalanokat segít, a másik fele a Refuge-é, ők a kapcsolati erőszak áldozatainak nyújtanak menedéket – írta a BBC hírportálja.

J K Rowling Queen Koronavirus
J. K. Rowling És A Queen Is Segít A Koronavírus-Járvány Károsultjain / Fotó: Getty Images

Az író a Twitteren tette közzé az adományozás hírét szombaton, a nemzetközi Harry Potter-napon, melyet még 2012-ben jelöltek ki az akkori miniszterelnök, David Cameron javaslatára. Azért esett a választás május 2-ára, mert ezen a napon győzte le az ifjú varázsló regénybeli ellenfelét, a gonosz Voldemortot.

No Title

As ever in a crisis of this sort, the poorest and most vulnerable are hit hardest, so in honour of the Battle of Hogwarts, I’ll be making a donation of £1m, half of which will go to https://t.co/Lul8tbTzeI, who’re helping the homeless during the pandemic 3/4

A Queen rockegyüttes Adam Lambert amerikai énekessel közösen kislemezt adott ki You Are The Champions (Ti vagytok a bajnokok) címmel, mely a We Are The Champions hajdani Queen-világsláger feldolgozása. A dalt két hete mutatták be Brian Harold May Instagram-oldalán, akkor a tagok mindegyike otthonában adta elő a maga részét.

– this version is for those of you who like things to be the right way up ! Bri

No Description

Az immár hivatalosan is megjelent dal bevételeit az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) Covid-19 segélyalapjának (Solidarity Response Fund) szánják.

Reméli a Queen, a rajongóikat is megvigasztalják ezzel a lépéssel

Mivel az együttes és Adam Lambert a világjárvány miatt kénytelen volt idei európai koncertkörútját jövőre halasztani, azt remélik, az új kislemez “a csalódott rajongókat is megvigasztalja valamennyire”.

A járvány miatti kijárási korlátozásokkal otthonukba kényszerült brit komikusok közül néhányan úgy gyűjtöttek pénzt a bezárt puboknak, hogy online kvízjátékot vezettek péntek este.

A The Covid Arms nevű virtuális pubban rendezett vetélkedő házigazdái Russell Howard, Nish Kumar, Jon Richardson, Joel Dommett, Marcus Brigstocke, Rachel Parris, Lucy Beaumont, Jenny Ryan és Suzi Ruffel voltak, akik a vetélkedő mellett műsorral is szórakoztatták a virtuális vendégeket – olvasható a Crowdfunder adománygyűjtő oldalon.

Tom Hanks, miután kigyógyult, eladományozza a vérplazmáját

A koronavírus áldozatokat követel, és nem kíméli a sztárok világát sem. Az elsők között volt Tom Hanks és felesége, Rita Wilson, akik Ausztráliában kapták el a fertőzést. Instagramon jelentették be, hogy a betegségben szenvednek, és itt tudósították rajongóikat a felépülésükről is. A színészpár azóta már meggyógyult, mi több segítséget is felajánlottak a betegeskedők számára.

Úgy lehetett a játékban részt venni, hogy aki adakozott a kedvenc helyi pubja számára az oldalon, az jegyet kapott az online játékba, amelyet élőben közvetítettek az interneten. Nyolc nap alatt több mint 32 ezer fontot gyűjtöttek össze.

Az akcióval a Guinness-világrekordok egy új kategóriája, a legtöbb látogatót vendégül látó virtuális pub csúcstartói is lettek, 6215-en “látogattak el” a kocsmába.

Hírességek sora adományozott már

Nem J. K Rowling és a Queen az egyedüli, aki hatalmas pénzösszeget adományozott különböző szervezeteknek a koronavírus elleni harcban. Nemrégiben a popszakma krémje – Lady Gagától Camila Cabellón át Shawn Mendesig – 127 millió dollárt gyűjtött össze a One World: Together at home projektjük keretében. Hasonló kezdeményezést vitt véghez többek között Elton John, Billie Eilish és Mariah Carey, és több mint 8 millió dollárt gyűjtöttek össze.

Ők azok a világsztárok, akik pozitívak lettek koronavírusra

Ők azok a világsztárok, akik pozitívak lettek koronavírusra A legnagyobb felfordulást talán a híres színész, Tom Hanks és felesége, Rita Wilson okozta, amikor március 11-én bejelentették az Instagramon, hogy pozitív lett a koronavírus tesztjük. Pár napja rosszul érezték magukat Ausztráliában, a megfázás és az izomfájdalom tüneteit észlelték magukat, ami enyhe lázzal társult.

Pink 1 millió dollárt ajánlott fel az egészségügynek és 500 ezret kap ebből a Temple University Hospital Fund, ahol az énekesnő édesanyja is 18 évig dolgozott a kardiológiai és szívtranszplantációs osztályon. A U2 3 milliárd forintnak megfelelő összeggel támogatja az ír kormányt. Idris Elba és felesége – Pinkhez hasonlóan – pozitív lett koronavírusra, kigyógyulásuk után pedig az ENSZ-szel karöltve a farmereket támogatják. A TikTok pedig 375 millió dollárral járul a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet