Egy új, a Harry Potter-sorozattól teljesen független mesesorozattal jelentkezett kedden J. K. Rowling brit írónő, a The Ickabog című könyv első részlete máris elérhető az interneten, ahol ingyenesen lesz hozzáférhető az egész történet.

Részletekben közzéteszik a teljes művet

A 54 éves bestsellerszerző nemrégiben a koronavírus-járvány ellen vette fel a kesztyűt: több mint 400 millió forintnak megfelelő összeget adományozott. Sőt, elindította a Harry Potter at home digitális oktatóközpontot, hogy segítse a karanténban tanuló gyerekeket. Rowling emellett több mint tíz éve saját gyerekei számára, esti meseként fogalmazta meg az egyetlen más művéhez sem köthető, “az igazságról és a hatalommól való visszaéléséről” szóló, egy képzeletbeli országban játszódó tündérmesét, amelynek témái “időtlenek, és érvényesek lehetnek bármely korban, bármely országban”.

J K Rowling Harry Potter Uj Reszek Konyvek
J. K. Rowling, A Harry Potter-Könyvek Szerzője / Fotó: Getty Images

A gyerekkönyv első két fejezetét kedden délután publikálták egy külön e célra létrehozott internetes oldalon, ahol július 10-ig hétköznapokon részletekben a teljes művet közzéteszik, írja a CNN. Az írónő azt mondta, a történet közzétételével valami jót akart tenni a gyerekekkel a mostani “különös, nyugtalanító” időszakban, a tündérmese célja lehetővé tenni az “álmodozást” a kijárási korlátozások idején.

Az új történetekből származó bevételeket is járvány elleni harcra fordítja

Az újonnan publikált történet később nyomtatott és elektronikus formában is, több nyelven megjelenik. A majdani bevételből a járvány által leginkább sújtott közösségeket segítik.

No Title

We are pleased to announce @JK_Rowling’s story #TheIckabog is now available to read online for free at https://t.co/HJVrLd0KRI. . Each weekday, over the next seven weeks, a new instalment will be published. We hope you and your children will enjoy this original fairy tale! pic.twitter.com/ddIIWKfeHL

A kis olvasók számára Rowling képfestőversenyt hirdetett, az alkotásokkal a közösségi médiában lehet pályázni #TheIckabog címszó alatt, a legjobb rajzokat a nyomtatott könyvben teszik közzé illusztrációként.

J. K. Rowling színek szerint rendezi a könyveit a polcán

Mindenkinek nehéz a koronavírus-járvány okozta karantén. Persze vannak, akik luxusban töltik az izolációt – többé-kevésbé. Noha korábban már írtunk arról, hogyan kezelhetők a negatív érzelmek a karantén idején, de J. K. Rowlingnak, a Harry Potter-könyvek írójának szokása is hatásos. És Knapek Éva klinikai pszichológus is megerősítette, a napi rutin életmentő lehet.

J. K. Rowling főművét, a hétrészes Harry Potter-regényfolyamot 80 nyelvre fordították le és 500 millió példányban adták el a világon. Nemrég arról számoltunk be, hogy végre elárulta a brit írónő, milyen helyszíneken írta nagy sikerű könyvsorozatát.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet