Olvasom J. K. Rowling The Ickabog című, új könyvének első...

J. K. Rowling The Ickabog című, új könyvének első két fejezete már olvasható

Promóció

Egy új, a Harry Potter-sorozattól teljesen független mesesorozattal jelentkezett kedden J. K. Rowling brit írónő, a The Ickabog című könyv első részlete máris elérhető az interneten, ahol ingyenesen lesz hozzáférhető az egész történet.

Részletekben közzéteszik a teljes művet

Promóció
- Advertisement -

A 54 éves bestsellerszerző nemrégiben a koronavírus-járvány ellen vette fel a kesztyűt: több mint 400 millió forintnak megfelelő összeget adományozott. Sőt, elindította a Harry Potter at home digitális oktatóközpontot, hogy segítse a karanténban tanuló gyerekeket. Rowling emellett több mint tíz éve saját gyerekei számára, esti meseként fogalmazta meg az egyetlen más művéhez sem köthető, “az igazságról és a hatalommól való visszaéléséről” szóló, egy képzeletbeli országban játszódó tündérmesét, amelynek témái “időtlenek, és érvényesek lehetnek bármely korban, bármely országban”.

J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője / Fotó: Getty Images

A gyerekkönyv első két fejezetét kedden délután publikálták egy külön e célra létrehozott internetes oldalon, ahol július 10-ig hétköznapokon részletekben a teljes művet közzéteszik, írja a CNN. Az írónő azt mondta, a történet közzétételével valami jót akart tenni a gyerekekkel a mostani “különös, nyugtalanító” időszakban, a tündérmese célja lehetővé tenni az “álmodozást” a kijárási korlátozások idején.

Az új történetekből származó bevételeket is járvány elleni harcra fordítja

Az újonnan publikált történet később nyomtatott és elektronikus formában is, több nyelven megjelenik. A majdani bevételből a járvány által leginkább sújtott közösségeket segítik.

The Ickabog on Twitter

We are pleased to announce @JK_Rowling’s story #TheIckabog is now available to read online for free at https://t.co/HJVrLd0KRI. . Each weekday, over the next seven weeks, a new instalment will be published. We hope you and your children will enjoy this original fairy tale! https://t.co/ddIIWKfeHL

A kis olvasók számára Rowling képfestőversenyt hirdetett, az alkotásokkal a közösségi médiában lehet pályázni #TheIckabog címszó alatt, a legjobb rajzokat a nyomtatott könyvben teszik közzé illusztrációként.

J. K. Rowling színek szerint rendezi a könyveit a polcán

Mindenkinek nehéz a koronavírus-járvány okozta karantén. Persze vannak, akik luxusban töltik az izolációt – többé-kevésbé. Noha korábban már írtunk arról, hogyan kezelhetők a negatív érzelmek a karantén idején, de J. K. Rowlingnak, a Harry Potter-könyvek írójának szokása is hatásos. És Knapek Éva klinikai pszichológus is megerősítette, a napi rutin életmentő lehet.

J. K. Rowling főművét, a hétrészes Harry Potter-regényfolyamot 80 nyelvre fordították le és 500 millió példányban adták el a világon. Nemrég arról számoltunk be, hogy végre elárulta a brit írónő, milyen helyszíneken írta nagy sikerű könyvsorozatát.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3