Egy nő bíróság elé áll a volt mostohaapja meggyilkolása miatt, amit azután követett el, hogy rájött, a férfi egy róla készült meztelen fotót használt számítógépes háttérképként.

Jade Janks-t azzal vádolják, hogy 2020. december 31-én elkábította és megfojtotta volt-mostohaapját, Thomas Merrimant egy műanyag zacskóval, írja a DailyStar. Letartóztatása óta Janks 1 millió dolláros óvadék ellenében szabadlábon van, de házi őrizetben.

Janks, aki egy lakberendező céget vezet a kaliforniai San Diagóban, azt állítja, hogy Merriman otthonában több “ellopott” meztelen fotót talált magáról. Azt mondja, “túlságosan megijedt” a felfedezéstől, amely “a velejéig elborzasztotta”.

Míg a 39 éves nő tagadja a gyilkosságot, Jorge Del Portillo helyettes kerületi ügyész azt mondta: „Ez nem volt véletlen. Ez tervezett gyilkosság volt.” Janks ügyvédje, Marc Carlos azonban azt állítja, hogy Merriman túladagolásban halt meg. A halál hivatalos oka akut mérgezés volt – írja a San Diego Union-Tribune. Merriman holttestét a rendőrség egy szemétkupac alatt találta meg otthona előtt január 2-án.

A jelentések szerint Janks állítólag több barátjának is írt a bűncselekményről. Egy barátja, aki válaszolt neki, Adam Siplyak, szilveszterkor elment a házba, de azt mondta, nem segít neki megszabadulni a holttesttől. Másnap elment a rendőrségre, hogy jelentse a történteket, és azt állította, hogy Janks eredetileg azt mondta neki, hogy segítségre van szüksége Merriman hazajuttatásában, mert túl sok tablettát szedett be. Amikor azonban Siplyak megjelent, bevallotta a történteket.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet