Jakupcsek Gabriella fiatalon lett anyuka, így már két unokája is van, a harmadik is úton van. Bevallása szerint nem jut annyi ideje az unokázásra, mint amennyit szeretne.

Jakupcsek Gabriellának jelenleg nincsen saját műsora, de a könyvírással, illetve a különböző tréningekkel és tanácsadásokkal – amelyeket a vállalkozása keretében végez –, sok ideje megy el, így csak akkor marad ideje az unokákkal foglalkozni, amikor gyerekei már otthon vannak, írja a Blikk. Elmondása szerint emiatt kevesebbet találkozik a kicsikkel, mint szeretné, de összességében nem elégedetlen.

A műsorvezető fiai már 40 év körüliek, és 14 évvel ezelőtt, Jakupcsek lányának születésekor költöztek ki a családi fészekből. Azóta már saját családot alapítottak, és szándékosan költöztek édesanyjuk közelébe, így a nagymama könnyedén tudja meglátogatni unokáit és gyermekeit, amikor azok hívják. Elmondása szerint nem akarja ráerőltetni magát fiaira, csak akkor megy, amikor hívják, és a gyerekek által megszabott szabályokat is mindig követi, amikor ő vigyáz az unokákra.

Betartom a játékszabályokat akkor is, ha nem feltétlenül értek velük egyet. Példának okáért van egy olyan mesekönyv, amiből csak azért nem olvasok fel, mert arra a fiamék megkértek.

“A tévénézésre is drasztikus feltételek vonatkoznak, ezt is elfogadom. Úgy adom át a gyerekeket, ahogy átvettem. Ha azt mondják, aznap már nem ehet édességet, akkor még egy kocka csokit sem török neki, bármennyire szépen néz rám. Mindemellett úgy gondolom, nem kell a nagymamákat rendszabályozni. (…) És el sem tudom mondani, mennyire élvezem, hogy mindig újrakezdődik a babás, kisgyerekes időszak” – árulta el a műsorvezető.
Az unokák érkezése óta a karácsony is megváltozott a családnál, már a 24-ét mindenki külön, a saját otthonában tölti, és csak karácsony másnapján és harmadnapján ülnek össze ebédelni. “Régen nem így volt, amíg a fiúk fiatalabbak voltak, minden nagyobb ünnepet a volt férjemékkel és a keresztanyjukkal, Molnár Piroskával töltöttük, de ez pár éve változott.”

Méghozzá azért, mert a karácsony már nem a mi gyerekeinkről, hanem az ő gyerekeikről szól. Felnőttek, lettek saját hagyományaik, amikhez ma már mi alkalmazkodtunk

– magyarázta a tévés, majd hozzátette, “változtak az idők, mi magunk is, de kaptunk unokákat, akiknél nagyobb ajándékot el sem tudok képzelni”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet