Jakupcsek Gabriella arról mesélt, hogy bár az Egyesült Államokban foglalkoztatnak ötven év feletti nőket a médiában, Magyarországon ez nem így van.

„Mert nem hisznek bennük. Ez szakmaiatlanság. Az oka még az is, hogy fiatal férfiak vannak vezetői pozícióban. A tetszik, nem tetszik erősen dominál ezekben a helyzetekben” – idézte Jakupcsek Gabriellát a 24.hu.

Egy talkshow nem fiatal nőnek való szerep. Hírháttér műsor a legkevésbé, oda is egy érett nőnek kellene beülnie. Egy olyan nőnek, akinek van mire visszatekinteni, rálát az elmúlt évek folyamataira. Hogy a néző elhiggye, amiről beszél

– magyarázta a műsorvezető. “Probléma, hogy nem szakmai elvárások alapján születnek a döntések. A médiában a nők nem ott vannak, ahol lenniük kellene. Egyfajta mesterséges eltüntetés zajlik, nem látni idősebb nőket a médiában, a politikában, vagy új munkaerőként.” Jakupcsek úgy gondolja, a probléma megoldatlan marad, amíg „háromszor annyit dolgozom, mint egy egyébként szakmámban lévő, hasonló pozíciójú férfi, mégis kevesebbet keresek”.

Nyílt titok, sok kimutatás készült már erről, hogy a nők hány százalékkal keresnek kevesebbet. Ez inkább a fiatalokat érinti, nem a saját keserűségemről beszélek. A 15 éves lányom így milyen példát lát maga előtt?

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet