Jakupcsek Gabriella azt tapasztalja, hogy a nők negyven felett teljesen láthatatlanná válnak a médiában, de máshol is.

Jakupcsek Gabriella egy interjúban mondta el, hogy a nemzetközi tévécsatornákon több különböző formátum is fut, amit ő szívesen megcsinálna itthon, de mára már szinte semmi nem maradt ezekből a műfajokból Magyarországon, írja24.hu.

Vannak a nagy show-műsorok és a szórakoztató sorozatok. A többi mind politika. A jó beszélgetések és a civilek eltűntek a képernyőről, és ezzel a valódi hétköznapi életünk tűnt el

– magyarázta, majd legújabb könyve kapcsán az idősebb nők helyzetéről is mesélt. “Betöltöttem a hatvanat, amiről már nem lehetett nem tudomást venni, úgy éreztem, az ebből származó tapasztalataimat már muszáj megosztanom, mert kikérem magamnak, hogy a mai világ negyvenéves kor fölött ilyen szinten bélyegezzen meg minket, nőket, és tántorítsa el a férfiakat.”

Negyven felett a nők láthatatlanná válnak, a médiában mindenképp, de máshol is. Én másfél éve nem csinálok napi műsort, de nálam tíz-tizenöt évvel fiatalabb nők sincsenek már a képernyőn, és legfőképpen nem a nekik megfelelő pozícióban

– jelentette ki. 

A legfontosabb döntéseket az ember ma negyven felett hozza meg, hogy hányadán áll a magánéletével, a családjával, a munkájával, a nőiességével.

“Én annak a szószólója szeretnék lenni, hogy nézzük meg, mit tudunk azzal kezdeni, ami negyven után jön egy ember életében, mert rengeteg olyan kihívás vár rá, amiről ma senki nem beszél, mert azt hiszi, akkor gyenge lesz. Ha összefogunk és támogatjuk egymást, képesek lehetünk kihozni életünk B oldalából a maximumot” – fűzte hozzá.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet