Hol lesz a jakuzzi a legjobb helyen?

A megfelelő masszázsmedence kiválasztása nem egytényezős művelet. A rengeteg szempont közül az egyik, hogy pontosan hova is szeretnénk helyezni a nekünk tetsző modellt. A kültéri és beltéri elhelyezésnek egyaránt akadnak pártolói, mégis a legtöbb jakuzzi a teraszon kap helyet. De miért praktikusabb ez?

Jakuzzi a szabadban

Akár a teraszon, akár a kertben alakítasz ki egy zugot a medencének, a havi vízcsere sokkal zökkenőmentesebb lesz, mint a beltéri megoldásoknál. A feltöltéshez használhatod a kerti csapot egy slaggal, ahol nem kell attól rettegni, hogy mekkora kárt okozhat, ha lecsúszik a csapról vagy valahol ereszt. A leeresztett vizet bátran használhatod a növények locsolására, autómosásra vagy a kerti bútorok tisztítására.
Sokan úgy gondolják, hogy a szabadtéri medencéket csak a melegebb évszakokban lehet használni, pedig megfelelő odafigyelés mellett akár egy havas téli estén is tökéletes kikapcsolódást nyújthatnak a jakuzzik. Mindenképpen figyelembe kell venned a tested tűrőképességének határait, hiszen nagy hőkülönbség van a medence meleg vize és a téli levegő között, így egyszerre 30 percnél többet nem ajánlott eltölteni benne ilyen időben.
jakuzzi jacuzzi spatrend masszazsmedence szabadteri medence
/ Fotó: Spatrend Shop

Legyen nyár vagy tél, a megfelelő árnyékolás kulcsfontosságú lehet a medencézéshez, hiszen a nyári tűző napsütés vagy egy esőzés is el tudják rontani a fürdőzés örömét. Ha napi rendszerességgel használod a medencét, tanácsos gondolni a szél elleni védelemre is, amit a kertben egy pergola segítségével könnyen kivitelezhetsz.

A kertben elhelyezett medence fölé válassz a SpaTrend kínálatából is beszerezhető magas minőségű árnyékolórendszerek közül!

Masszázsmedence a házban

Ha rendelkezésedre áll akkora hely beltérben, ahol el tudod helyezni a jakuzzit, akkor is felmerülhetnek még olyan paraméterek, amik megkeseríthetik a hétköznapjaidat.

A jakuzzi vize alapvetően meleg, ami sok párát termel. Ha nincs rendszeresen szellőztetve a helyiség, vagy nem szerzel be egy jó minőségű elszívót, hamar penészesedést okozhat a levegő magas páratartalma.

A rendszeres vízcserénél nagy könnyítés, ha tudsz a helyiségben vizet engedni a medencébe, valamint ha van lehetőséged a leeresztett vizet egyből a csatornába engedni. Ha ezeket nem tudod biztosítani, a vízcserék hamar a leggyűlöltebb tevékenységekké fognak előlépni az életedben. Lássuk be, senki sem álmodik arról, hogy a házon keresztül mászkálhasson vizes vödörrel vagy egy slaggal, ami magában hordozza a lehetőségét, hogy bármelyik rossz mozdulatnál elárassza az otthonát.

Ami viszont a beltéri elhelyezés mellett szól, hogy minden bizonnyal megvan az egyenletes talaj, ahová a medence telepíthető, így nem kell a tereprendezéssel bajlódni. Mivel fedett helyen van, a jakuzzi minden évszakban kompromisszumok nélkül használható, nem kell félni sem a napszúrástól, sem a megfázástól.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból