A rendkívüli idők a művészektől is gyors alkalmazkodást és nagy adag kreativitást követelnek. A közösségi oldalak kiváló platformot biztosítanak arra, hogy eddig ismeretlen műfajok szülessenek – a közönség legnagyobb örömére.

Koncert a nappaliból

A járványról szóló borzasztó hírek áradatában szerencsére rengeteg szuper kezdeményezésről, összefogásról és pozitív üzenetről is olvashatunk. A civilek mellett egyre több munka nélkül maradt hazai és nemzetközi híresség, művész gondoskodik arról, hogy a karanténban töltött hosszú óráink alatt megörvendeztessenek egy-egy izgalmas bejelentkezéssel, produkcióval a közösségi oldalukon.

James Blake Karanten Koncert
James Blake A Nappalijában / Fotó: James Blake Instagram

Így tett James Blake is március 23-án, amikor élőben közvetítette az Instagram-oldalán a karanténkoncertjét a Dazed információja szerint. A rögtönzött műsort a Twitteren és Instagramon hirdette meg aznap. „Nagyon úgy tűnik, egyhamar nem jövünk ki ebből… én is bevetem magam: valahogy zenélnem kell nektek” – írta követőinek.

No Title

No Description

A rövid, de bensőséges produkcióra Blake nappalijában került sor – a barátnője, Jameela Jamil is jelen volt, és a háttérből filmezte. A brit szerző pedig a zongorára helyezett kamerába énekelt és zenélt a több ezer rajongónak, akik bejelentkeztek az élő közvetítésbe.

Liam Gallagher újra egyesítené az Oasis bandáját a járvány után

Milliók szenvednek a világjárvány által okozta nehézségekben. A legtöbbünk önkéntes karanténba vonul, ezzel védve saját és mások egészségét, továbbá megakadályozva az egészségügyi rendszer túlterhelődését. Fesztiválok, divatbemutatók fújják le a rég várt rendezvényeiket és számos múzeum is bezárta már kapuit.

Eljátszotta többek közt a Life Round Here-t a 2013-as Overgrown című albumáról, természetesen a rajongók kedvence, a Retrograde sem maradhatott ki, majd egy sereg feldolgozást énekelt: Frank Oceantől a Godspeedet, Billie Eilish-től a when the party’s overt, Joni Mitchelltől az A Case Of You-t, Bill Withers-től a Hope That She’ll Be Happiert és végül a Radioheadtől a No Surprises-t.

James Blake – when the party’s over (Billie Eilish Cover)

James Blake – when the party’s over (Billie Eilish Cover) Assume Form The new album by James Blake. Out now. Listen at https://assumeform.com Follow James Bl…

A rajongók természetesen teljesen el voltak ragadtatva a produkciótól, sokan írták kommentben, hogy teljesen meghatódtak. Sokan megköszönték, hogy az angol szerző ily módon nyújt vigaszt az önkéntes karanténban lévő és társasági távolságra kényszerülő rajongóknak a világjárvány idején.

Karantén + közösségi média = új műfajok a rajongók meghódítására

Zenészek, producerek és sok más művész is kihasználja a közösségi média nyújtotta lehetőségeket arra, hogy a karanténban rekedt rajongóik kedvében járjon. Mi is írtunk korábban Charli XCX énekesnő egész hetes programsorozatáról, amely során olyan sztárokkal szervez különféle virtuális találkozókat, mint személyi edzés Diplóval, kérdezz-felelek Christine and the Queens-szel, portrébeszélgetés Clairóval és még sok egyéb érdekesség. A Los Angeles-i rapper, D-Nice karanténklubot tart, már megfordult nála Rihanna, Missy Elliott, Oprah Winfrey, Bernie Sanders, Kelly Rowland és Usher. Britney Spears is bejelentette az Instagramon, hogy van egy meglepetése a követőinek, hogy „így kedveskedjen nekik ezekben a nehéz időkben”.

No Title

Hey all, so considering the global pandemic of COVID-19 and the changing nature of travel policies and quarantines across the world, along with possible extended future restrictions, it is with huge regret that I have to cancel my scheduled European tour.

James Blake a múlt héten jelentette be, hogy az európai turnéja elmarad.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Borzalmas döntés, de a rajongóink, a zenekar és a stábom biztonsága a legfontosabb. Mindenkinek a legjobbakat kívánom, vigyázzatok magatokra[/perfectpullquote]

– írta a Twitteren Blake.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk