Hallgatom James Blake Frank Ocean- és Billie Eilish-feldolgozásokat énekelt a...

James Blake Frank Ocean- és Billie Eilish-feldolgozásokat énekelt a karanténkoncertjén

Promóció

A rendkívüli idők a művészektől is gyors alkalmazkodást és nagy adag kreativitást követelnek. A közösségi oldalak kiváló platformot biztosítanak arra, hogy eddig ismeretlen műfajok szülessenek – a közönség legnagyobb örömére.

Koncert a nappaliból

Promóció
- Advertisement -

A járványról szóló borzasztó hírek áradatában szerencsére rengeteg szuper kezdeményezésről, összefogásról és pozitív üzenetről is olvashatunk. A civilek mellett egyre több munka nélkül maradt hazai és nemzetközi híresség, művész gondoskodik arról, hogy a karanténban töltött hosszú óráink alatt megörvendeztessenek egy-egy izgalmas bejelentkezéssel, produkcióval a közösségi oldalukon.

James Blake a nappalijában / Fotó: James Blake Instagram

Így tett James Blake is március 23-án, amikor élőben közvetítette az Instagram-oldalán a karanténkoncertjét a Dazed információja szerint. A rögtönzött műsort a Twitteren és Instagramon hirdette meg aznap. „Nagyon úgy tűnik, egyhamar nem jövünk ki ebből… én is bevetem magam: valahogy zenélnem kell nektek” – írta követőinek.

Instagram post by James Blake * Mar 22, 2020 at 5:50pm UTC

53.7k Likes, 2,091 Comments – James Blake (@jamesblake) on Instagram

A rövid, de bensőséges produkcióra Blake nappalijában került sor – a barátnője, Jameela Jamil is jelen volt, és a háttérből filmezte. A brit szerző pedig a zongorára helyezett kamerába énekelt és zenélt a több ezer rajongónak, akik bejelentkeztek az élő közvetítésbe.

Liam Gallagher újra egyesítené az Oasis bandáját a járvány után

Milliók szenvednek a világjárvány által okozta nehézségekben. A legtöbbünk önkéntes karanténba vonul, ezzel védve saját és mások egészségét, továbbá megakadályozva az egészségügyi rendszer túlterhelődését. Fesztiválok, divatbemutatók fújják le a rég várt rendezvényeiket és számos múzeum is bezárta már kapuit.

Eljátszotta többek közt a Life Round Here-t a 2013-as Overgrown című albumáról, természetesen a rajongók kedvence, a Retrograde sem maradhatott ki, majd egy sereg feldolgozást énekelt: Frank Oceantől a Godspeedet, Billie Eilish-től a when the party’s overt, Joni Mitchelltől az A Case Of You-t, Bill Withers-től a Hope That She’ll Be Happiert és végül a Radioheadtől a No Surprises-t.

James Blake – when the party’s over (Billie Eilish Cover)

Assume Form The new album by James Blake. Out now. Listen at https://assumeform.com https://www.facebook.com/jamesblakemusic https://twitter.com/jamesblake h…

A rajongók természetesen teljesen el voltak ragadtatva a produkciótól, sokan írták kommentben, hogy teljesen meghatódtak. Sokan megköszönték, hogy az angol szerző ily módon nyújt vigaszt az önkéntes karanténban lévő és társasági távolságra kényszerülő rajongóknak a világjárvány idején.

Karantén + közösségi média = új műfajok a rajongók meghódítására

Zenészek, producerek és sok más művész is kihasználja a közösségi média nyújtotta lehetőségeket arra, hogy a karanténban rekedt rajongóik kedvében járjon. Mi is írtunk korábban Charli XCX énekesnő egész hetes programsorozatáról, amely során olyan sztárokkal szervez különféle virtuális találkozókat, mint személyi edzés Diplóval, kérdezz-felelek Christine and the Queens-szel, portrébeszélgetés Clairóval és még sok egyéb érdekesség. A Los Angeles-i rapper, D-Nice karanténklubot tart, már megfordult nála Rihanna, Missy Elliott, Oprah Winfrey, Bernie Sanders, Kelly Rowland és Usher. Britney Spears is bejelentette az Instagramon, hogy van egy meglepetése a követőinek, hogy „így kedveskedjen nekik ezekben a nehéz időkben”.

James Blake on Twitter

Hey all, so considering the global pandemic of COVID-19 and the changing nature of travel policies and quarantines across the world, along with possible extended future restrictions, it is with huge regret that I have to cancel my scheduled European tour.

James Blake a múlt héten jelentette be, hogy az európai turnéja elmarad.

Borzalmas döntés, de a rajongóink, a zenekar és a stábom biztonsága a legfontosabb. Mindenkinek a legjobbakat kívánom, vigyázzatok magatokra

– írta a Twitteren Blake.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3