Nem kellett senkinek Ursula Andress James Bond-filmben viselt bikinije

Hiába tette a legendás bikini egy csapásra szexszimbólummá Ursula Andress színésznőt, nem érkezett megfelelő ajánlat a James Bond: Dr. Nóban viselt ruhatárgyért az aukción.

Becslések szerint félmillió dollárt érhetett volna meg a licitálónak

Nem talált új gazdára Ursula Andress svájci filmsztárnak az első James Bond-filmben, a Dr. Nóban viselt bikinije egy csütörtöki online aukción Los Angelesben.

james bond mr no ursula andress bikinije aukcio
Ursula Andress az első Bond-filmben, az 1962-es Dr. Nóban / Fotó: Silver Screen Collection / Getty Images

A hollywoodi emléktárgyakat felvonultató kétnapos aukció egyik legizgalmasabb tételeként beharangozott elefántcsontszínű bikini kikiáltási ára 300 ezer dollár (90 millió forint) volt, ám a szakértők előzetesen úgy becsülték, hogy akár félmillió dollárt is megérhet egy licitálónak.

"Soha ne légy első licitáló"

Ursula Andress az első James Bond-filmben, az 1962-es Dr. Nóban viselte a legendás kétrészes fürdőruhát, amely egy csapásra kora szexszimbólumává tette a színésznőt.

A Honey Rydert alakító színésznő volt az első Bond-lány. A filmben a tengerből sétált ki a partra, kezében kagylók, csípőjén széles öv tőrhüvellyel.

A németországi Bad Rappenauban működő BikiniArtMuseum tulajdonosa, Alexander Ruscheinsky is érdeklődött a bikini iránt, ám végül úgy döntött, hogy nem licitál.

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

“Azt mondtuk magunknak: soha ne légy első licitáló” – mondta Ruscheinsky, aki szerint könnyen lehet, hogy a bikini idővel alacsonyabb kikiáltási áron bukkan fel egy másik aukción.

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A múzeumtulajdonos végül egy Liz Taylor által 1957-ben viselt fürdőruhát vásárolt meg négyezer dollárért.

A csaknem ezer filmtörténeti relikviát felvonultató online aukció pénteken folytatódott.

Az elmúlt időszakban több James Bond-karakter hunyt el, mint Michael Lonsdale, a Holdkelte főgonosza, Honor Blackman és Claudine Auger, egykori Bond-lányok Sean Connery partnerei és maga Sean Connery is.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból