Csemegézzünk egy kicsit a James Bond által favorizált italok között

Ebben a bejegyzésben képzeletbeli italozásra indulunk James Bond társaságában. Szemezgetünk egy kicsit az általa olyannyira favorizált alkoholos italok között, és megnézzük közelebbről is a rá jellemző stílust, illetve ízlésvilágot. Kettős játékot űzünk egyébként, hiszen a filmbéli James Bond italai mellett a regényben szereplő Bond-figura kedvenc italaira szintén ki fogunk térni. Úgyhogy izgalmas portyázás lesz, az szinte borítékolható.

Természetesen az elmaradhatatlan Vodka Martini kombinációval kell kezdenünk

Hozzá kell tennünk persze, hogy a filmvásznon szereplő James Bond-karakterek fogyasztották előszeretettel.

Sean Connery, Roger Moore, Pierce Brosnan vagy Daniel Craig esetében egyaránt fel-felvillant ez a nem akármilyen italkülönlegesség.

idrinks vermut james bond vodka martini skót whisky mojito americano aperitivo campari
/ Fotó: iDrinks

Érdekes szál, hogy az Ian Fleming-féle James Bond-regények esetében a Martini mellé gin került. Az viszont tagadhatatlan, hogy a „felrázva, nem keverve” mondat örökre beleégett az emlékezetünkbe.

James Bond örök románca a hamisítatlan skót whiskyhez

Időzzünk el egy kicsit a regényekben ábrázolt James Bond-karakterénél! Nos, az Ian Fleming által megálmodott főhősünk brit úriember lévén ellenállhatatlan, gyengéd érzelmeket táplál egyrészt a csinos hölgyek, másrészt a csodás skót whiskyk iránt.

Utóbbit ráadásul szódával keverve fogyasztja előszeretettel. Kifogástalan ízlésre vall ez a választás, amit egyébként hétköznapi civil foglalkozást űzve, nulla kilométer titkos ügynöki tapasztalattal a hátunk mögött is bátran kipróbálhatunk.

Mojito, ha éppenséggel egy-egy vonzó hölgy becserkészése a cél

Fontos hozzátenni, hogy a mojito csakis a filmbéli James Bond jelenetek környezetében tűnik fel, a regényekben nem találkozunk vele. A filmvásznon is csak a 2000-es évek elejétől. Minden bizonnyal nem véletlen egybeesés, hogy akkortájt lett a mojito kifejezetten felkapott sláger.

Úgyhogy az egyébként könnyed, frissítő és derűs ital remekül passzolhatott a James Bond-filmek stílusához és mondandójához. A sokszor feszített és kiélezett cselekmény élét remekül tompította a könnyed és légies mojito. No meg az igencsak szemrevaló Bond lányok felbukkanása.

James Bond stílusát és ízlését az Americano hűen reprezentálja

James Bond nem rejti véka alá azon álláspontját, miszerint az Americano természetének az felel meg a legjobban, ha külső környezetben történik a fogyasztása. Legyünk őszinték, a brit titkosszolgálat nagyra becsült ügynöke remekül látja az egyik legpopulárisabb olasz Aperitivo ital sajátosságait.

Úgyhogy ez a kis intermezzo még inkább azt a gondolatot erősíti bennünk, hogy James Bond nem akármilyen kifinomult ízléssel büszkélkedhet az alkoholos italok terén. Persze az öltözködés, a stílus, a hölgyek és az autók mellett ez majdhogynem kötelező elemnek is számít.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból