James Mangold, A nyughatatlan rendezője Buster Keatonről szóló életrajzi filmen dolgozik.

A rendező máris új produkcióra készül

Miután az Indiana Jones 5 munkálatai a vége felé tartanak, James Mangold már az új produkcióra irányítja figyelmét, amely Hollywood egyik legendás alakjának életéről szól – értesült a Deadline.

A Buster Keaton színész, rendező (1895-1966) életét feldolgozó alkotás rendezője és producere is Mangold lesz, a film a 20th Century Studiosnál készül. Alapjául Marion Meade könyve, a Buster Keaton: Cut to the Chase című életrajz szolgál.

Buster Keaton mai napig a filmtörténet egyik legnagyobb komikusának számít

Az amerikai mozi ikonikus alakja, Joseph Frank “Buster” Keaton a némafilm hajnalának űttörője volt, a mai napig a filmtörténet egyik legnagyobb komikusaként tekintenek rá. Az Ifjabb Sherlock detektív (1924) és A Generális (1926) című klasszikusokban mutatott kaszkadőri teljesítménye máig lenyűgöző.

Mangold producerként dolgozott például a Börtönvonat Yumába, a Logan, Az aszfalt királyai vagy a közelgő Indiana Jones 5 filmeken, valamint olyan gazdag jellemrajzokkal teli, kiegyensúlyozott történeteket rendezett, mint a Johnny Cashről szóló, A nyughatatlan című Oscar-díjas alkotás.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet