A Jamiroquai énekese, Jay Kay magyarázkodni kényszerült a kongresszusi ostrom miatt

Jay Kay, a Jamiroquai énekese igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy nem tartózkodott a Kongresszus épületébe az ostrom során.

Jay Kay videóban üzent

A washingtoni Kongresszus (Capitolium) ostromának a képei a közösségi oldalakat is elárasztották, és nem kerülte el sokak figyelmét, hogy Donald Trump egyik, zavarba ejtő maskarát viselő híve nagyon hasonlít a Jamiroquai énekesére. A hasonlóság annyira gyanús volt, hogy a #Jamiroquai hashtag a capitoliumi zavargások idején terjedni kezdett a Twitteren, írta az NME.

Jamiroquai Jay Kay
Jay Kai, a Jamiroquai énekese / Fotó: Getty Images

Jay Kay ezek után nem hagyhatta szó nélkül az alaptalan, olykor poénos gyanúsítgatásokat, és egy videóban erősítette meg, hogy nem ő látható az ostrom során készült képeken.

A mintegy egyperces bejelentkezésben egyúttal felszólított mindenkit, hogy vigyázzon magára a járvány alatt, és lehetőség szerint tanuljon a még mindig tomboló pandémiából.

De ki az, akivel összetévesztettél a Jamiroquai énekesét?

A neve Jake Angeli, akit többnyire úgy ismernek az amerikai sajtóban, mint QAnon Shaman.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az összeesküvés-elméletekre alapozott QAnon mozgalom készpénznek veszi Donald Trump választási csalásokról szóló nyilatkozatait.

Angelit korábban látták tiltakozni az arizonai Maricopa megye választási irodája előtt is.
A QAnon-sámán az elmúlt időkben több trumpista tüntetésen is felbukkant, hogy a legújabb trumpista-szélsőjobbos összeesküvés-elméletekről ordibáljon, ezzel pedig a mozgalom egyik legismertebb arca lett.

Négy embert vesztette életét

Donald Trump hívei szerdán rohamozták meg a washingtoni Kongresszus épületét, ahol épp az elektori szavazatokat számolták össze, hogy hivatalossá tegyék Joe Biden választási győzelmét. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az összecsapásokban négy ember meghalt. Az első áldozat az a nő, akit a kongresszusi rendőrség egyike lőtt meg, amikor be akart törni. A kórházban vesztette életét, belehalt sérüléseibe.

Az események hatására a Twitter deaktiválta Trump fiókját.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból