Járványként terjed a magány a Z generációnál

Legalábbis egy frissen készült, amerikai egészségbiztosító cég tanulmánya szerint a 2000 után születettek vallják magukat a legmagányosabbnak.

A kutatási eredmények szerint az ezredforduló környékén születetteknél rosszabb a helyzet még nyugdíjasoknál is. A Z generáció fiataljai úgy érzik, hogy a körülöttük lévők nem értik meg, és nem is igazán ismerik őket. Voltak, akik egyenesen félszegnek, bizalmatlannak titulálták magukat.

Images
/ Fotó: Thinkstockphotos

A kutatás egyenesen járványhoz hasonlítja a jelenséget, és azt vélelmezi, emögött a fizikai kapcsolat és kötődés hiánya áll, ami főleg a fiatalabb generációknál mutatható ki.

Mielőtt ujjal mutogatnánk a közösségi médiára, a tanulmány leszögezi, hogy a virtuális lét is hozzájárul ugyan a problémához, de nem egyedüli kiváltó oka annak. A social media-t nem használók is hasonló érzésről számoltak be ugyanis.

Az igazi, személyes interakció, az emberi kapcsolatok határozzák meg alapvetően életminőségünket. Reméljük, a magyar fiatalok nem érzik magukat ennyire magányosnak!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból