Jarvis Cocker a Big Issue brit lap új kiadásának vendégszerkesztője

A Pulp együttes egykori zenészét, Jarvis Cockert kérték fel a Big Issue vendégszerkesztőjének.

Korunk hőseit mutatja be a lapban

A Pulp együttes egykori frontembere, Jarvis Cocker vendégszerkesztőként vesz részt a Big Issue nevű utcai újság speciális kiadásában, írja a The Guardian. A szerkesztők abban bíznak, hogy az embereket újból gondolkodásra és kreativitásra serkenti a karantén után a kiadvány. A Britpop mozgalom zenésze Caleb Femi költőt, David Graeber antropológus-aktivistát, Emma Dabri írót és a Turner-díjas Jeremy Deller munkáit emeli a lap középpontjába.

jarvis cocker big issue
/Kép: Big Issue

„A Big Issue különleges kiadása lehetőséget adott arra, hogy bemutassak számotokra néhány embert, akik izgalommal és inspirációval töltöttek el a Covid-19 alatt, korunk hőseinek nevezném őket” – mondta az 56 éves Cocker.

Fiatalkori énjéhez is szól

A speciális kiadás interjút és egy levelet is tartalmaz Cockerrel, amelyet a zenész fiatalkori önmagához írt.

Cocker együttese, a Pulp 2002-ben oszlott fel, de egy turné erejéig ismét összeálltak 2013-ban. A zenész később szólóalbumot is megjelentetett. A karantén idejére pedig Peak Districtbe vonult vissza barátnőjével.

Meghalt Tony Allen, a világ legjobb dobosa, az afrobeat atyja

79 éves korában hunyt el Tony Allen, írja a . Allen és Kuti körülbelül 40 lemezt vettek fel együtt. Végül 26 év közös zenélés után váltak el az útjaik, mert a dobos szerint Kuti túl szétesett volt, és tartozott is neki. Allen t a zenész szakma kifejezetten eredeti, sajátos dobtechnikája miatt tartotta sokra.

Jarvis maradt Anglia egyik legkreatívabb és lenyűgöző kreatív hangja, a férfi, aki néhány sorban képes erőlködés nélkül megfogalmazni nemzeti igazságokat. Nagy öröm volt vele együtt dolgozni a Big Issue legújabb kiadásán. Köszönjük neki az idejét, a türelmét és a briliáns ötleteit” – mondta a lap szerkesztője.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból