Jason Todd 2018 augusztusában egy alabamai étteremben lépett fel zenekarával. Felesége haza akart vezetni a helyszínről, de mivel részeg volt, férje ezt nem engedte. A nő gyalog indult haza, és az úton halálra gázolták.

Nem akarta megvárni férjét, hogy hazavigye kocsival

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg a 35 éves Tonya Anderson férjét, írja a 24.hu. Jason Todd azt ígérte feleségének, mindjárt hazaviszi, de ne üljön a volán mögé részegen. A nő erre azt felelte, ha nem mehet haza azonnal kocsival, akkor elindul gyalog, a férfi pedig ráhagyta.

Todd visszament az étterembe, közölte a zenekar többi tagjával, hogy nem tud maradni a fellépés utolsó részére, majd elkezdte összepakolni a cuccait az induláshoz. Eközben felesége elindult gyalog a négysávos autóúton. Sötét ruhát viselt és a telefonjával világított az útra, mintha valamit keresne a földön, és rövidesen elgázolták, ami az életébe került.

A nyomozó szerint a férje miatt volt az úton

A balesetet követően a hatóság gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolta meg a férfit. Az ügyön dolgozó nyomozó, David Hicks szerint a pár összeveszett az étterem előtt, és Todd az útra dobta a nő kulcsát, Tonya Anderson ezt kereshette az úton, ami a balesetet okozta.

Todd tagadta, hogy eldobta volna a kulcsot, a bíróság pedig bizonyíték hiányában felmentette a férfit. A férj állítása szerint a rendőrök több alkalommal is üvöltözve próbálták rávenni, hogy tegyen vallomást, emiatt beperelte a nyomozásért felelős Hicks-t. Az eljárás 2023 februárjában veszi kezdetét.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet