Jean Paul Gaultier szerint szabaddá kell tenni a mellbimbót

Jean Paul Gaultier soha nem arról volt híres, hogy megrettent volna a kinyilatkoztatásoktól. Egyszer a Libération francia újságban hirdetést adott fel a megszokottól eltérő modelleket keresve. “A hagyományosan csinosak ne jelentkezzenek”, állt a hirdetésben. Vagy gondoljunk csak a Madonnának tervezett csúcsos mellű fűzőre!

Jean Paul Gaultier szerdai 2018 őszi-téli haute couture bemutatóján Párizsban a #freethenipple (tegyük szabaddá a mellbimbót) mozgalom mellé állt.

Plexiüveg mellkas lemezben küldte modelljeit a kifutóra, ezzel a szlogennel, ami angolul és franciául is olvasható volt. 

A francia divat fenegyereke mindig is a férfi és a női test ünneplését és hangsúlyozását állította művészete középpontjába.

Fashion 2013 04 Jpg 6 Main
Madonna A Blond Ambition Turnén / Fotó: Glamour

“Szabadság, egyenlőség”, állt a műsorfüzet tájékoztatójában. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Ha a férfiaknak joguk van meztelen mellkassal mutatkozni, akkor a nőknek miért nincs?   [/perfectpullquote]

– teszi fel a kérdést Gaultier.

Jean Paul Gaultier Desfile 2
Gaultier Szerint Szabadítsuk Fel A Mellbimbót / Fotó: Afp / Infobea

A show egyébként a “Smoking. No Smoking” gondolata köré épült. A Dazed szerint ez utalás arra, hogy a francia kormány éppen most jelentette be, dohányzási tilalmat vezet be Párizs közparkjaiban. De lehet egy szójáték is a felöltőre (smoking jacket) és a szmokingra (tuxedo) vonatkozóan. Ennek a ruhadarabnak, mint az alábbi videóban láthatjuk, a férfi mellett a női változatát is megkreálta Gaultier.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból