Jean Paul Gaultier szerint szabaddá kell tenni a mellbimbót

Jean Paul Gaultier soha nem arról volt híres, hogy megrettent volna a kinyilatkoztatásoktól. Egyszer a Libération francia újságban hirdetést adott fel a megszokottól eltérő modelleket keresve. “A hagyományosan csinosak ne jelentkezzenek”, állt a hirdetésben. Vagy gondoljunk csak a Madonnának tervezett csúcsos mellű fűzőre!

Jean Paul Gaultier szerdai 2018 őszi-téli haute couture bemutatóján Párizsban a #freethenipple (tegyük szabaddá a mellbimbót) mozgalom mellé állt.

Plexiüveg mellkas lemezben küldte modelljeit a kifutóra, ezzel a szlogennel, ami angolul és franciául is olvasható volt. 

A francia divat fenegyereke mindig is a férfi és a női test ünneplését és hangsúlyozását állította művészete középpontjába.

fashion 2013 04 jpg 6 main
Madonna a Blond Ambition turnén / Fotó: Glamour

“Szabadság, egyenlőség”, állt a műsorfüzet tájékoztatójában. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Ha a férfiaknak joguk van meztelen mellkassal mutatkozni, akkor a nőknek miért nincs?   [/perfectpullquote]

– teszi fel a kérdést Gaultier.

Jean Paul Gaultier Desfile 2
Gaultier szerint szabadítsuk fel a mellbimbót / Fotó: AFP / Infobea

A show egyébként a “Smoking. No Smoking” gondolata köré épült. A Dazed szerint ez utalás arra, hogy a francia kormány éppen most jelentette be, dohányzási tilalmat vezet be Párizs közparkjaiban. De lehet egy szójáték is a felöltőre (smoking jacket) és a szmokingra (tuxedo) vonatkozóan. Ennek a ruhadarabnak, mint az alábbi videóban láthatjuk, a férfi mellett a női változatát is megkreálta Gaultier.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból