Jean-Philippe Delhomme illusztrátor elképzelte, hogyan is néztek volna ki híres festők Instagram-oldalai, írja a The Guardian.

Mi lett volna, ha a legnagyobb festők lehetőséget kaptak volna a közösségi média-használatra? Delhomme az Artists’ Instagrams: The Never Seen Instagrams of Greatest Artists címet viselő képregénykötetében válaszolja meg a kérdést.

Jean Philippe Delhomme Művészek Instagramon Monet Piet Mondrian
Láthatjuk Piet Mondriant Az Ikea Konyha-Kollaborációjával, Vagy Épp Andy Warholt, Ahogy A Közelgő Mark Zuckerberg-Portréit Promózza. / Fotó: August Editions / Jean-Philippe Delhomme

A kötet az A-listások óvatos paródiája. Láthatjuk Piet Mondriant az Ikea konyha-kollaborációjával, vagy épp Andy Warholt, ahogy a közelgő Mark Zuckerberg-portréit promózza.

Ilyen lenne, ha Radnóti, Petőfi vagy éppen Kosztolányi üzengetne Messengeren

Klasszikus költők és írók művei Budapest plakátjait fogja díszíteni. Számos alkalommal és eszközzel népszerűsítik a szépirodalmat a fiatalabb generáció számára. Gondoljunk csak Vecsei H. Miklós POKET elnevezésű könyvautomatáira! A Grecsó Krisztián- és Vecsei H. Miklós-vezette kezdeményezés keretein belül, szerdától kortárs és klasszikus irodalmi műveket szerezhetünk be a főváros nyolc különböző csomópontján elhelyezett zsebkönyv-automatákból, mindössze 990 forintos darabáron.


Delhomme olyan művészeket választott, akik olyan híressé váltak, hogy kész mitológiát alakítottak ki maguk köré. Delhomme úgy hivatkozott alanyaira, mint a művészet isteneire, állítása szerint ezért élvezte annyira a projektet.

Jean Philippe Delhomme Művészek Instagramon Gauguin Jack Pollock
Láthatjuk Piet Mondriant Az Ikea Konyha-Kollaborációjával, Vagy Épp Andy Warholt, Ahogy A Közelgő Mark Zuckerberg-Portréit Promózza. / Fotó: August Editions / Jean-Philippe Delhomme

A fekete-fehér illusztrációkat és humoros képaláírásokat további művészek kommentjei egészítik ki. A fiktív kommentek ábrázolják a művészek között kialakult barátságokat és rivalizálást. Olyan párosokkal találkozunk, mint Frida Kahlo és Leon Trotsky, Monet és Maupassant vagy Braque és Picasso.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.