2017-ben nyilvánították halottnak a nőt, aki azóta is próbálja elérni, hogy újra élőnek számítson a hatóságok szemében.

Azt gondolnánk, mi sem könnyebb, mint bebizonyítani, hogy életben van

Az 59 éves Jeanne Pouchain egy levélben értesült róla 2017-ben, hogy meghalt, így férje és fia feladata rendezni tartozását. A nő vállalkozásának korábbi alkalmazottja indított egy jogi eljárást, ennek részeként érkezett a bírósági levél, írta a 24.hu a Reuters nyomán.

A hiba kijavítása pedig sokkal bonyolultabb, mint azt kezdetben gondolták, és azóta is rengeteg kellemetlenséget okozott a francia nőnek. Pouchain halottnak nyilvánítottként nem tud dolgozni, személyi és TAJ-kártya hiányában az egészségügyi ellátás, de még a ház elhagyása is ellehetetlenült. A család megtakarításainak jelentős része ment már el a procedúrára, és a bírósági végrehajtók is több ingóságot lefoglaltak.
Jeanne-Pouchain-Halottnak-Nyilvanitottak
Jeanne Pouchaint 2017-Ben Nyilvánította Halottnak A Francia Hatóság, Azóta Is Próbálja Bebizonyítani, Él / Fotó: Jean-Philippe Ksiazek / Afp / Getty Images

A bíróság most újra tárgyalhatja ügyét, de ha a bíró végre hivatalosan is élővé nyilvánítja, és megállapítja, hogy sosem kellett volna halottnak tekinteni, akkor is még hónapokig kell ebben az állapotban élnie.

Ha elismerik a hibát, a francia nő elsőként a megfelelő ellátás hiánya miatt megromlott egészségét szeretné helyrehozni. Pouchainnak már csak 6 foga maradt, nem tud másfél óránál többet egyhuzamban aludni, és ezek nem is az egyedüli egészségügyi panaszai.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet