A világ leggazdagabb embere, az Amazon tulajdonosa, Jeff Bezos 10 milliárd dollárt (~3 ezer milliárd forint!) ajánl fel klímavédelmi célokra.

Instagramon jelentette be Bezos

Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere úgy véli, a Bezos Earth Foundation már idén nyártól megkezdi tudósok, aktivisták és civil szervezetek klímavédelmi munkájának finanszírozását. Mint mondta Instagram-oldalán, mindezt adományokkal és ösztöndíjakkal igyekszik megtenni, írja a BBC.

Jeff Bezos Klimavedelem Amazon Rendeles
Jeff Bezos / Fotó: Mandel Ngan /Afp / Getty Images

Erre pedig nem kevesebb mint 10 milliárd dollárt ajánl fel, ami körülbelül 3000 milliárd forintnak megfelelő.

https://www.instagram.com/p/B8rWKFnnQ5c

Hogy érzékeltessük: tízszer több, mint amit a magyar állam a 2020-as költségvetésében szánni kíván otthonteremtésre (300 milliárd forintot). Vagy más területről összehasonlítva: oktatásra a magyar kormány 48 milliárdot (62,5-ször több) költ idén, egészségügyre 184 milliárdot (16, 3-szor több), az államháztartásban dolgozókra pedig 238 milliárdot (12, 6-szor több).

Nem véletlen lehet a felajánlás

Az Amazon tulajdonosát sokan bírálták, hogy figyelmen kívül hagyja vállalatai működésénél a környezetvédelmet.

Ők a legadakozóbb világsztárok, akik nem jachtokra és gyémántokra költik a vagyonukat, hanem a világ megmentésére

A hírességekre fontos szerep hárul, hiszen bevételeik nagy részét jótékonyságra fordítják. Ezzel felhívják a figyelmet bizonyos ügyekre, és rajongóikat is adakozásra bírják. A Bright Side segítségével most bemutatjuk azokat a sztárokat, akik a legtöbbet teszik azért, hogy a világ jobb legyen.

Idén januárban több száz Amazon-alkalmazott küldött neki petíciót, amiben bírálták a céget, mert nem tesz eleget a környezet védelméért, a globális felmelegedés csökkentéséért.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk