Egy kutya Wes Andersontól: Jeff Goldblum

Nálunk nem futott be nagy karriert Jeff Goldblum neve, pedig Amerikában sztár, az igazi, A-listás fajtából. 1980 óta minden évben forgatott sorozatokat, low-budget vagy nagy költségvetésű filmeket. Most Wes Anderson miatt került újból előtérbe.

Magyarországon csak május elején mutatják be az új Anderson-filmet, a Kutyák szigetét. Amerikában addigra már le is cseng, de újból Jeff Godblum nevétől hangos Hollywood. Mi a titka és hogy tud már 40 éve mindig a tűz közelében lenni?

Rosszul gondoljuk, ha csak a Jurassic Park nagydarab melákjakánt tekintünk rá, sokkal több ő ennél!

Szerepelt a eredeti (’75!) Starsky és Hutchban, az Annie Hallban, a Testrablók támadásában, a Big Chillben, ami magyarul Nagy borzongásként futott (és milyen jól ment Glenn Close-zal együtt). De a Silveradóban, a Légyben és a Játékosban is, mielőtt megérkezett az őslényes parkba. És utána jöttek egymás után a sorozatok, kasszasikerek vagy csöndesen elsikkadó filmek is.

Jg
Tiszta Marcello Mastroianni, Pedig Jeff Goldblum / Fotó: Michael James Fox

Jeff Goldblum tehát mindig ott volt, most pedig (erre talán ő maga sem gondolt korábban) egy újabb állatos Wes Anderson filmhez adja a hangját. Ha láttuk a Fantasztikus Róka úrt, akkor tudjuk, mire képes Anderson pár állat és a csúcs-animáció segítségével.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból