Jeff Mermelstein fotográfus titokban fotózza a New York-i emberek telefonüzeneteit, ezáltal tárja fel a város rejtett oldalait.

A kíváncsiság vezette el az új témához

Jeff Mermelstein 2017-ben Manhattan utcáin fotózott, amikor ráakadt egy nagyon egyedi és különleges témára.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egy nőt láttam, aki egy kávézó előtt ült a telefonjával, kíváncsivá tett, és lefotóztam a telefonja kijelzőjét, amelyet a kezében tartott[/perfectpullquote]

– emlékszik vissza Mermelstein, aki hozzátette, hogy egy Canon, valaimnt Leica típusú fényképezőgépeket használt az ominózus felvételek elkészítéséhez. Miután kinagyította a telefon kijelzőjéről készített képeket, rádöbbent, hogy valójában miről is kommunikált a titokzatos nő. Az örökségével kapcsolatos információk után kutatott, hiszen az apja 6000 dollárt hagyott a padláson. Mermelstein ekkor döbbent rá, milyen varázslatos, eddig kiaknázatlan témára bukkant, írja a The Guardian.

https://www.instagram.com/p/B9yA_Kbnqhg/?utm_source=ig_web_copy_link

Jeff Mermelstein 1957-ben született Brunswickben és a híres Garry Winogrand fotográfusmestertől tanult. A művész munkái Diane Arbus és Joel Meyerowitz klasszikusnak számító 35 mm-es utcai riportfelvételeire hasonlítanak.

A kortárs fotóművészet jelentős alakjává vált

Mermelstein egyre-másra kezdte el készíteni a telefonkészülékek kijelzőiről a különleges felvételeket, többek között a Whole Foods szupermarket üzletén belül is. A siker nem maradt el. Mermelstein három évnyi szorgos gyűjtögetés után 160 oldalnyi fotóanyagra tett szert, amelyet #nyc megjelöléssel közzétett az Instagram-oldalán. A fotókönyv a New York-i kortárs fotográfia mérföldkövévé vált.

https://www.instagram.com/p/CC93R_snlnp/?utm_source=ig_web_copy_link

Mermelstein számára a képernyőfotók készítése során a spontaneitás és a valóság izgalma érdekli leginkább. Az üzenetek között fellelhetőek olyan témák is, mint az elfuserált drogüzletek, a szakítások és kibékülések, a rákos megbetegedések, a nem kívánt terhességek és még Marcus Aurelius-idézetek is. A művész sohasem ítélkezik az üzenetek tartalma felett.

Jeff Mermelstein
Jeff Mermelstein Kortárs Fotóművész / Fotó: Jeff Mermelstein Hivatalos Instagram-Oldala

A fotós az esetek többségében nem kér engedélyt a felvételek elkészítéséhez, éppen ezért minden árulkodó információt eltüntet a képekről. A művész bevallása szerint a képek elkészítése technikailag igencsak nehéz feladat. Mermelstein szerint Diana hercegnő halála után megváltozott a fotósok megítélése, hiszen sokan a paparazzókat hibáztatták a baleset miatt.

A nemzetközi fotóriportverseny, az Istanbul Photo Awards győztesei

Az Istanbul Photo Awards hatodik alkalommal megrendezett nemzetközi fotóriporter versenyre minden évben többtízezer jelentkező küldi be pályaművét. A három induló kategória: Egyéni hírek, Történetmesélés és Sporthírek. A rendszerszintű erőszak és hatalommal való visszaélés témája sajnos nem is lehetne aktuálisabb a mai közbeszédben, amikor a világhírű fotós, Gordon Parks munkáit most a Steidl kiadó publikálásában láthatjuk csokorba gyűjtve, az A bűn légköre című kiadványban.

Mermelstein a képei segítségével New York titkos életébe enged bepillantást, amely tele van drogokkal és szexualitással.

https://www.instagram.com/p/B9nhenRn0eG/

A művész a képek készítése előtt nem szokta elolvasni a szöveges üzenetek tartalmát, így abszurd és bizarr kommunikációt tesz lehetővé az alkotó és a témája között.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.