Jegor Krivosapkin, a 45 éves szibériai férfi két hónap után élve került elő Jakutföldön, több, mint 300 kilométerre onnan, ahol utoljára látták. A férfi nem emlékszik semmire, és senki sem érti, hogy élhetett túl ilyen sokáig a kegyetlen viszonyok ellenére.

A zord időjárás és vadállatok miatt túlélhetetlennek gondolják a térséget

A rénszarvaspásztort augusztusban látták utoljára a szibériai Jakutföldön, és csodával határos módon most előkerült, írta a Mirror. A térségben -20 fokos az átlaghőmérséklet és a területen élő farkasok és medvék is állandó veszélyt jelentenek az egyedül kóborlókra.

Jegor Krivosapkint 305 kilométerre találták meg attól a helyről, ahol utoljára látták, pedig nem volt járműve sem. Kórházba szállították, súlyos, de nem életveszélyes fagyási sérüléseket találtak rajta. A férfi elmondása szerint nem emlékszik semmire, elvesztette a kapcsolatát a valósággal, így ő sem tudja, hogy maradt életben.

Jegor Krivosapkin másodszorra tűnik el a szibériai vadonban

A nyolcvanas években a szovjet hatóságok konzervkészleteket szórtak szét a tundrán az eltévedő szarvaspásztoroknak. Elképzelhető, hogy Krivosapkin rátalált egy ilyen készletre, de ez sem magyarázza a férfi túlélését.
Még érdekesebb, hogy Krivosapkinnal történt már hasonló. 2019 júliusában hat hónapra veszett nyoma a szibériai vadonban. Akkor a szarvaspásztor csak bolyongott, és az erdőtüzek miatt vesztette el irányérzékét.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet