Jennifer Aniston nem fukarkodik, ha rasszizmusról van szó: 300 milliót adományozott

Jennifer Aniston 1 millió dollárt, azaz több mint 300 millió forintot adományozott egy antirasszista szervezetnek, a Black Lives Matter mozgalom jegyében.

A Jóbarátok Rachelje a feketék mellé áll

George Floyd halála után elindult Black Lives Matter mozgalom kapcsán a világon rengeteg ember és vállalat fejezte ki szolidaritását, tüntetésekkel, petíciók aláírásával vagy különböző szervezetek támogatásával.

jennifer aniston black lives matter
Jennifer Aniston / Fotó: Jeff Kravitz

Legutóbb a Jóbarátok sztárja, Jennifer Aniston 1 millió dollárt adományozott a Color Of Change (A változás színe) antirasszista szervezetnek, írja a Vogue.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Meg kell tanulnunk, hogy a rasszizmus és a brutalitás ebben az országban már régóta folyik és ez sohasem volt ez így jó. Szövetségesekként, akik egyenlőséget és békét szeretnénk, a mi felelősségünk, hogy hallassuk a hangunkat, igazságot követeljünk és képesek legyünk felfigyelni ezekre a problémákra és mindenek előtt legyünk nyitottak a szeretetre[/perfectpullquote]

– írta az Instagramon Jennifer Aniston.

A sztárok is fellépnek a rasszizmus ellen

A napokban Rihanna is számos antirasszista szervezetet támogatott a Fenty szépségipari márkáján keresztül. „A Fenty márka azért jött létre hogy ünnepelje a szépséget, az erőt és a szabadságot” – magyarázza Rihanna. Az énekesnő szerint a feketék számára ezek az alapvető értékek kerültek veszélybe, ezért a Colour Of Change és Movement For Black Lives szervezeteknek adományozott pénzt. Ezzel segítve az antirasszizmus elleni küzdelmet.

A tüntetésekre reflektált, de a cikk sértő címe miatt lemondásra kényszerült a főszerkesztő

Noha 30 éve dolgozott a Philadelphia Inquirer főszerkesztője, Stan Wischnowski a lapnál, a nemrég publikált cikkének sértő címe miatt lemondásra kényszerült, írja az MTI a lap közleményére hivatkozva. A szerkesztőségben nagy felháborodást keltett a cikk, ami a tüntetések miatti, épületekben okozott károkról szólt.

A sztárvilág számos tagja adományoz. Ryan Reynolds és párja, Blake Lively 200 ezer dollárt juttatott a fekete jogvédő szervezetnek, a NAACP-nek (Nemzetközi Egyesület a Színes Bőrűek Jogaiért). Harry Styles pedig egy olyan jótékony szervezetet támogatott, amely jogilag képviseli azokat, akiket a tüntetések során tartóztattak le.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból