Jerry Windle szeretetet és otthont adott a csenevész ázsiai kisfiúnak, így ma már két boldog emberrel több él a Földön.

Szívszorító örökbefogadási történet

A szingli meleg férfi, Jerry Windle ismerősei folyton azt szajkózták neki, hogy sosem lesz gyereke. A Bright Side portréja bemutatja, hogyan sikerült mégis szülővé válnia, hogyan lett fiából, a beteges, árva kambodzsai kisfiúból olimpikon élsportoló.

Egy újságcikkel kezdődött

Meleg Ferfi Orokbefogadas Olimpikon 1

Jerry Windle mindig is szeretett volna apa lenni. Amerikában nem sikerült örökbe fogadnia, ám egy nap a kezébe került egy újságcikk a kambodzsai árva gyerekekről. Azonnal fel is vette a kapcsolatot a kambodzsai illetékes szervekkel, és élete örökre megváltozott.

Az első találkozás

Meleg Ferfi Orokbefogadas Olimpikon 2

2000 júniusában Phnom Penh-be utazott, ahol egy alultáplált, rühes és különféle fertőző betegségekkel küzdő, egy év körüli kisfiú várta, aki szülei halála után került állami gondozásba. Windle örökbe fogadta a gyermeket, hazautaztak Floridába,  ahol orvoshoz vitte és szépen feltáplálta. 

A kezdeti kihívások

Meleg Ferfi Orokbefogadas Olimpikon 4

A beteges kis Jordan kezdetben nagyon gyenge is volt, hamar kifáradt. Két évesen a gyerek még alig nyomott többet 7 kg-nál. Windle attól tartott, hogy elvesztheti. Megfogadta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy fia többet sose szenvedjen. Ez a végtelen szeretet végül minden akadályt legyőzött, pedig kezdetben csak mutogatással tudtak egymással kommunikálni, amíg a kisfiú meg nem tanult angolul.

Véletlen élsportolói karrier

Meleg Ferfi Orokbefogadas Olimpikon 9

Jordanre hétéves korában figyelt fel Tim O’Brien, a híres műugróedző Ron O’Brien fia, és bekerült a tanítványai közé. Az első sikerek után megismerkedett a műugrólegenda és LMBTQ-aktivista Greg Louganis-szal is, és attól fogva „a Kis Louganis-ként” kezdték emlegetni. Már 13 évesen azért edzett és versenyzett, hogy bekerüljön az amerikai válogatottba és az olimpiai keretbe. Ez végül idén, a pandémia miatt  egy évvel elhalasztott 2020-as tokió olimpián sikerült is neki férfi toronyugrásban.

Erős kötődés alakult ki apa és fia között

Meleg Ferfi Orokbefogadas Olimpikon 5

Az olimpián Jordan nem csupán amerikai színekben versenyzett, hanem a szívében Kambodzsát is képviselte, hiszen nem sokkal korábban a karjára tetováltatta szülőhazája zászlaját, ami verseny közben jól látszik.

Elmesélték közös történetüket

Meleg Ferfi Orokbefogadas Olimpikon 11

Windle-ék 2011-ben egy mesekönyvben mondták el egymásra találásuk történetét. Az An Orphan No More: The True Story of a Boy (Már nem vagyok árva: egy kisfiú igaz története) című kötet egyik főszereplője egy kakas, akinek folyton azt mondja a többi állat, hogy tyúk nélkül sosem lesz kiscsibéje. De egy szép napon a kakas talál egy tojást, amelyet a baromiudvar egyetlen másik lakója sem vállal fel, így gondozásába veszi. A tojásból végül egy kiskacsa kel ki, és a páros bebizonyítja, hogy az a család, ahol szeretet van.

Hátrányos helyzetből sikeres fiatal

Meleg Ferfi Orokbefogadas Olimpikon 7

Jordant gyerekkorában sokat csúfolták származása és meleg apja miatt, ezért részt vett a Barack Obamba elnök által is támogatott It Gets Better projekben, amely LMBTQ fiataloknak vagy LMBTQ szülők által nevelt gyerekeknek nyújt segítséget. Ma a texasi Austin Egyetem sportolója, és férfi 10 méteres toronyugrásban 9. helyezést ért el a tokiói olimpián.

Boldog párkapcsolatban

A közösségi oldalára feltöltött képek szerint Windle egy fiatal lánnyal jár.

A hollywoodi sztárok közül is számos színész és színésznőt nevelt LMBTQ szülő. Kattints ide, hogy megtudd, kik ők!

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet