Akinek nem ismerős Jesse Eisenberg neve, valószínűleg nem látta a Social Network – A közösségi háló című filmet, mely a Facebook születését meséli el. A színész idén egy feketekomédiában szerepel, melyben egy magát gyenge, félénk srácnak látja, és ezen változtatni szeretne. A The Art of Self-Defense (Az önvédelem művészete)pont a legjobb időpontban érkezett.

A film rendezője, Riley Stearns nem is sejtette, hogy négy évvel ezelőtt, amikor megírta a forgatókönyvet, 2019 a tökéletes év lesz egy ilyen film megjelenésének. Jesse Eisenberg félénk karaktere pont a Harvey Weinsten-botrány és a #metoo mozgalom után mutatja meg a nézőknek, milyen korban is élünk. A humoros tálalás pedig csak ráadás.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egyre több ember kapcsolódik a filmhez olyan módon, amilyenre eredetileg nem gondoltam volna, ez nagyon megalázó, egyben érdekes is[/perfectpullquote]

– mondta Stearns a film kapcsán.

Jesse Eisenberg 2
Jesse Eisenberg / Fotó: Our Broken Record

Eisenberg Casey Davies szerepét játssza, akit folyamatosan gúnyolnak az emberek, egy este meg is verik. Ezután beiratkozik egy karate-tanfolyamra, ahol mestere pontosan Davies ellentétje, karakterét Alessandro Nivola játssza. Oktatója (Imogen Poots) pedig a film egyetlen fő női karaktere, aki sosem lép elő fekete öves oktatóvá. Ez Stearns részéről tudatos volt, illetve az is, hogy a film férfiakról szól és férfiak alakítják szinte az összes szerepet.

A nemi erőszakkal vádolt Harvey Weinsten producerről az áldozatok mesélnek

A film előzetese most jelent meg, eszerint Harvey Weinstein áldozatai közül megszólal benne Rosanna Arquette, Hope Exiner d’Amore, Paz de la Huerta, Zelda Perkins, Erika Rosenbaum, Caitlin Dulany, Louise Godbold és Nannette Klatt is. Szerepel a filmben Ronan Farrow is, azoknak az újságíróknak az egyike, akik végül megírták Weinstein sztoriját, ami egyrészt a producer bukásához és letartóztatásához, másrészt a MeToo-mozgalom létrejöttéhez vezetett.

Bár a rendező egyértelműen az iparágban és úgy egyáltalán a világban zajló férfi dominanciára szeretné felhívni a figyelmet, Stearns és Eisenberg is észrevette a változásokat. A fiatal színész nem sokkal a film forgatása után játszott A Kolibri projekt (2018) című filmben, melynek sztárjait, Salma Hayek-et és Erika Rosenbaum-ot is szexuálisan zaklatta Weisnstein.

Eisenberg emlékszik, amikor Hayek megírta az esetről cikkét a New York Times-nak és az egyik stábtag illetlen megjegyzést tett rá, majd mindenki szeme láttára kirúgták.

A színész szerint ez elképesztő fejlődés, és mint mondja, ha ezt a hozzáállást meg tudjuk tartani, az nagyszerű lenne.

Nézd meg a film előzetesét!

THE ART OF SELF DEFENSE | Official Trailer

WATCH NOW: https://bleecker.me/TAOSDamazonYT Once you discover THE ART OF SELF DEFENSE, you won’t be the same. Watch the official trailer for “the black come…

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk