Jessica Brillhart: a nő, akiről még sokat fogunk hallani

Talán sokan úgy érezhetik, a csapból is virtuális valóság folyik. Mert így van. A területen ma már hihetetlen innovációkat értek el a kutatók. Szerencsére, a kultúráról, a zene- és a filmművészetről sem feledkeztek meg. Jessica Brillhart, aki a téma egyik úttörője, ma már saját cégén keresztül nyűgözi le az erre fogékony embereket.

Jessica Brillhart komoly tapasztalatot szerzett a Google-nál töltött évei alatt. Segített a cég 360 fokos videófelvevő rendszerének kidolgozásában, valamint a Google Jump fejlesztésében. Mindig is érdekelte a modern technológia és az ember viszonya, pontosabban a virtuális valóság és a mesterséges intelligencia szerepe a kultúrában.

JESS18001 PORTRAIT15039
Az újítás és a mélyebb tartalmak érdeklik / Fotó: SXSW

Brillhart megalapította saját cégét (Vrai Pictures), ahol azt vizsgálja, a legújabb technikai rendszerekkel, hogyan lehet történeteket elmesélni a közönség részvételével. A jövő héten kezdődő SXSW konferencián, amely film, zene és technológiai újításokkal foglalkozik, legújabb alkotásait is bemutatja. A Traverse például lehetővé teszi a látogatók számára, hogy a zenében körbesétálhassanak. Ez egy különleges technológiával készült zenei platform. A résztvevők mobileszközök és a kierjesztett valóság (angolul AR= augmented reality a szerk.) csatlakozóinak segítségével érzékelhetik a zenét. Brillhart úgy érzi, ez a különleges élmény segít még mélyebben kapcsolódni a zenéhez.

A virtuális valóság életre kel Marina Abramovic előadásában

A belgrádi művész, Marina Abramovic The Life című előadása egy új digitális technológiával jön létre. A Mixed Reality egy olyan technika, amely során megszűnik a valóság és a virtuális tér közötti határ. A február 24-25 között megtekinthető előadás az első ilyen jellegű performansz. A nézők belépés előtt hordható felszerelést is kapnak, amely szükséges az élményhez.

A fiatal hölgy elképesztően modern felfedezéseivel szeretné még tovább fejleszteni technológiai lehetőségeinket. Elmondása szerint, muszáj reflektálnunk a körülöttünk lévő világra, hogy jobban megértsük azt. Röviden: ne a technika alakítson minket, hanem mi alakítsuk a technikát. Vagyis elengedhetetlenek az eredeti ötletek, az újragondolás, a kísérletezés.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Brillhart mind a filmet, mind a zenét és a hallgatóság kapcsolatát passzívnak ítéli a hagyományos keretek között.[/perfectpullquote]

A virtuális valóság és a többi mesterséges fejlesztés pont ezeket a falakat töri át és vonja be a résztvevőt egy extrém élménybe.

Akit érdekel a topik és többet szeretne tudni Brillhart munkájáról, az alábbi videó segít ebben:

Jessica Brillhart – Getting Real with Virtual Reality | The Conference 2016

“The world that you build has to reflect the identity of the person in it” How do we allow persons to actually feel what’s it’s like to sit in solitary confi…


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból