Jézusnak képzelte magát: élve eltemették, mert az hitte, harmadnapra feltámad

A zambiai Zion keresztény egyház egyik fiatal lelkipásztora meggyőzte hívőit, hogy Jézus Krisztushoz hasonlóan harmadnapra ő maga is képes lenne feltámadni.

Jézus szavait idézte az eltemetés előtt a lelkipásztor

A mindössze 22 éves lelkipásztor három egyházi tagot kért meg, hogy segítsenek neki véghezvinni a csodát. Mint halála után kiderült, a gyülekezett többi tagja nem szeretett volna részt venni a fiatal férfi gyilkosságában.
Mielőtt eltemették volna, a fiatal lelkipásztor Jézus szavait idézte a Bibliából: „ezt cselekedjétek az én emlékezetemre”. A fiatalember értelmezése szerint ugyanis Jézus a feltámadásra is gondolt, nem csak a kenyér és bor átváltoztatására, amikor ezeket a szavakat mondta.

Az egyik önként jelentkezett a rendőrségen

Három híve lekötözte a kezét, majd élve eltemették. Amikor a harmadik napon kiásták, és nem kelt fel, különböző vallási rituálékat végeztek el, hátha annak hatására feléled, de a csoda nem következett be.

A helyi sajtó információi szerint a három férfi közül az egyik önként jelentkezett a rendőrségen, a másik kettő elmenekült, majd elrejtőztek a hatóságok elől.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk