A zambiai Zion keresztény egyház egyik fiatal lelkipásztora meggyőzte hívőit, hogy Jézus Krisztushoz hasonlóan harmadnapra ő maga is képes lenne feltámadni.

Jézus szavait idézte az eltemetés előtt a lelkipásztor

A mindössze 22 éves lelkipásztor három egyházi tagot kért meg, hogy segítsenek neki véghezvinni a csodát. Mint halála után kiderült, a gyülekezett többi tagja nem szeretett volna részt venni a fiatal férfi gyilkosságában.
Mielőtt eltemették volna, a fiatal lelkipásztor Jézus szavait idézte a Bibliából: „ezt cselekedjétek az én emlékezetemre”. A fiatalember értelmezése szerint ugyanis Jézus a feltámadásra is gondolt, nem csak a kenyér és bor átváltoztatására, amikor ezeket a szavakat mondta.

Az egyik önként jelentkezett a rendőrségen

Három híve lekötözte a kezét, majd élve eltemették. Amikor a harmadik napon kiásták, és nem kelt fel, különböző vallási rituálékat végeztek el, hátha annak hatására feléled, de a csoda nem következett be.

A helyi sajtó információi szerint a három férfi közül az egyik önként jelentkezett a rendőrségen, a másik kettő elmenekült, majd elrejtőztek a hatóságok elől.

PornHub-adatelemzés: a vallásosak több pornót néznek?

Böngészhetőek a PornHub 2019-es adataiból készült statisztikák.

Tovább olvasom »
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet