Jim Parsons, az Agymenők Sheldonja mesél a forgatásról, miért vállalta el a kifejezetten ellenszenves figura szerepét, valamint hogy min aggódott, amikor a medenceparti jelenetet forgatták a meztelen statisztákkal.

Olyan személyiséget kellett megformálnia, amilyet korábban még soha

Jim Parsons-t az Agymenők Sheldonjaként ismerte és kedvelte meg az egész világ. Most a bogaras és egocentrikus kockától merőben eltérő karaktert formál meg a kosztümös Hollywood című sorozatban, amelyet május elsejétől vetít a Netflix. A szerepálmáról és az új karakterről a Vulture kérdezte az Emmy- és Golden Globe-díjas színészt.

Hollywood Henry Willson Jim Parsons
Jim Parsons És Az Igazi Henry Willson / Fotó: Netflix/Rex

Jim Parsons Henry Willson, a gonosz, kiállhatatlan tehetségkutató-menedzser szerepében tér vissza a televíziózáshoz. Willson valós személy volt, ő egyengette többek között Rock Hudson és Lana Turner karrierjét is. Hírhedt volt arról, hogy mennyire megalázóan bánt számos meleg ügyfelével és trágár, szexista megnyilvánulásairól. Ég és föld választja el tehát Sheldon Cooper karakterétől, de talán annyira nem áll távol Parsons legutóbbi színházi munkájától, a The Boys in the Band című Broadway-darabban alakított meleg karaktertől.

Így ver át Hollywood! Megmutatjuk, valójában mit látnál egy forgatáson!

A technológia fejlődésével Hollywood szó szerint bármit meg tud valósítani. A film látványa sokszor köszönőviszonyban sincs a forgatáson rögzített felvételekkel, hiszen CGI (Computer Generated Imagery) segítségével teszik véglegessé a mozgóképet. hogyan forgatnak filmet, hollywoodi filmek, filmes trükkök

Parsons elmondta, hogy nem gondolkodott egy percig sem, hogy elvállalja-e az Agymenők után a visszataszító jellemű karaktert, de nem a szerep, hanem Ryan Murphy, a rendező személye miatt. Azt ígérte a színésznek, hogy olyan személyiséget kell megformálnia, amilyet korábban még soha. De Murphy alkalmat teremt a kísérletezésre, és úgy olyan dolgokat tud kihozni a színészeiből, amire senki, maga a színész sem számít. Parsons mindig is arra vágyott, hogy eljátssza Roy Cohnt az Angyalok Amerikában című darabban, de ennek még nincs itt az ideje. Ezzel a szereppel viszont egy kis ízelítőt kaphatott belőle, és nagyon fontos tapasztalatra tett szert, hogy később majd eljátszhassa.

HOLLYWOOD | Official Trailer | Netflix

What if you could rewrite the story? Official Trailer for HOLLYWOOD, a new limited series from Ryan Murphy and Ian Brennan, coming to Netflix on May 1. HOLLY…

A színész komoly fizikai átalakuláson megy át Henry Wilson szerepében. Parsons elárulta, hogy ritkuló hajú parókát, barna kontaktlencsét és műfogakat is visel. A kiegészítőkkel elért átalakulás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy forgatás közben úgy érezte, hogy nem is önmaga többé. Mindez nagyon sokat segített neki, főleg a durvább jelenetek eljátszásakor, mert így, hogy tudta, nem ő maga cselekszik így, el tudta tolni magától a felelősséget is.

Parsons eljárta Salome hétfátyoltáncát is

Henry Willson személyiségét Parsons a karrierje indulásával és a végével értette meg. A Broadway világából mindenáron be akart kerülni a filmiparba és a televíziózásba. Pályafutása végén megtört, egyedül maradt és elszegényedett. Nagyon sokakat megbántott, ugyanakkor nem sajnálta a pénzt, ha az ügyfeleinek kellett színészmesterség órákat fizetni vagy fizikailag formába hozni őket. Úgy vélte, nem válogathat az eszközökben, ha meg akarja tartani a hatalmát, ugyanakkor úgy vágyott arra, hogy a showbusiness része legyen, mint egy gyerek.

A Volt egyszer egy Hollywood 2019 legjobb filmje a kritikusok szerint

A Volt egyszer egy Hollywood 2019 legjobb filmje a kritikusok szerint Joaquin Phoenix és Renée Zellweger a legjobb főszereplők A kritikusok 25. alkalommal adták át díjaikat. A győztesek között szerepelt Joaquin Phoenix, aki a Joker főszerepéért nyerte el a legjobb színész elismerését. (A kritikánkat itt olvashatod el a Jokerről.)

A harmadik részben Henry Willson Salome táncát járja el. Parsons bevallotta, elég ostoba volt ahhoz, hogy koreográfus segítsége nélkül, egyedül oldja meg a feladatot. Az a jelenet árulkodik arról, mennyi szenvedély él különc karakterében, és ezt a szenvedélyt szerette igazán abban a jelenetben. Teljesen valószerűtlennek tűnt a forgatókönyv első olvasásakor, de aztán igyekezett a lehető legkifejezőbben megoldani, amit végül nagyon élvezett.

A sorozat felidézi a hírhedt hollywoodi tivornyázásokat. Az egyik ilyen jelenetben Parsons meztelen statisztákkal forgat egy medence mellett. Mivel nagyon hideg volt a forgatás alatt, komolyan aggódott, nehogy megfázzanak. Hogy ne hozza zavarba őket, Parsons bevallotta, próbált nem odanézni.

Csodálja azokat, akik elfogadják a testüket olyannak, amilyen, ő is irigyli ezt az egészséges kapcsolatot, amire mindenkinek törekednie kéne.

A sorozatban több színházi színész is szerepel, Patti LuPone, Holland Taylor, Joe Mantello. Róluk azt nyilatkozta Parsons, hogy hihetetlen magabiztosság árad belőlük, ami mindhármukra jellemző erősség. Az ő részvételüknek is szerepe volt abban, hogy elvállalta a sorozatot.

Az Így lettem című önéletrajz után hamarosan jön a Michelle Obamáról szóló dokumentumfilm a Netflixen

A Netflix bejelentette, hogy május 6-án mutatják be a Michelle Obamáról szóló dokumentumfilmet. Az Így lettem című film Obama 34 állomásból álló dedikáló körútja végeztével lesz látható, és intim, ritka és nagyon közeli betekintést ígér a volt first lady életébe. A rendező Nadia Hallgren, aki nemrég forgatta Puerto Ricóban a Maria hurrikán pusztításáról az After Maria című dokumentum-rövidfilmet.

A Parsons által a The Boys in the Bandben megformált Michael, Henry Willson és Roy Cohn karakterében közös vonás, hogy mindhárom karizmatikus, ravasz, melegségüket elfojtó férfiak, akik utálják magukat. Parsons elmondta, hogy nem „utazik” egyáltalán ezekre a karakterekre. Csak Roy Cohnt ismerte, akit nagyon szeretne eljátszani, a másik két szerep csak „megtalálta”. Ami igazán izgalmas, és egyben kihívás is, ahogyan megpróbál együttérezni mindhárom figurával.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet