Halálra verte magát egy halálraítélt, miután a hóhérja részegsége miatt elfelejtette megfelelően rögzíteni őt.

Jimmy Lee Gray meggyilkolta a 3 éves Deressa Jean Scales-t, miközben 1976-ban feltételesen szabadlábra helyezték, miután megölte tizenéves barátnőjét, Elda L. Prince-t. A gyerekgyilkost visszahelyezték a rács mögé, és ő lett az első ember, akit kivégeztek Mississippiben, miután az állam visszaállította a halálbüntetést, írja a DailyStar.

Megkapta az utolsó étkezését, amely mexikói ételekből, eperből és tejből állt, mielőtt 1983. szeptember 2-án a gázkamrába küldték kivégzésre. Az egyszerű műveletnek szánt kivégzés rémálom lett, miután nem alkalmazták a szükséges rögzítést a fején. Az elítélt a „halotti székben” maradt, miközben könyörtelenül egy fémrúdba verte a fejét, mígnem eszméletlenné vált.
Dan Lohwasser szemtanú, a United Press International riportere elmondta, hogy Gray kétségbeesetten kapkodott levegő után a kivégzés közben. A hírek szerint Gray még nyolc perccel a kivégzés után is életben volt. A jelenetek olyan szörnyűek voltak, hogy a tisztviselők úgy döntöttek, hogy eltávolítják a tanúkat a helyiségből.

A börtön személyzete eredetileg azt állította, hogy Gray szívrohamot kapott, és 3 perccel a gáz kibocsátása után meghalt, de kiderült, a halált valójában az okozta, hogy a halálraítélt vergődése közben beverte a fejét egy acélrúdba. Később kiderült, hogy a hóhér, Thomas Berry Bruce végig ittas volt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet