A folyamatosan változó szépségideálok gyakran megtépázzák az önbizalmat. Joanna Kenny influenszer tökéletesen tisztában van azzal, milyen nehéz lépést tartani a szépségipari elvárásokkal, és mennyire nehéz elfogadni önmagunkat a közösségi médián közvetített tökéletes képek láttán.

Fel kell hagynunk a mások által szépnek tartott megjelenés hajhászásával

„Egyre gyakoribb, hogy az emberek olyan pórus-nélküli bőrt próbálnak elérni, mint amit a közösségi média filterein látnak. Ez az elképzelés arról, hogy hogyan kellene a bőrnek kinéznie elérhetetlen célokat produkál, és a valódi haladást így észre sem vesszük. A személyes küldetésemnek érzem, hogy emlékeztessem az embereket, nem hibáik, csak egyszerűen pórusaik vannak” – árulta el Joanna Kenny a Bright Side-nak.

Az influenszer a bajszát szempillaspirállal kihangsúlyozó képeivel vált ismertté. Elmondása szerint ezzel nem azt az üzenetet akarta közvetíteni, hogy a bajszot vonzónak kellene találnunk, csak hogy egyszerűen nem muszáj eltávolítani ahhoz, hogy femininnek tűnjünk.

2021-ben a nők létezésének központjában még mindig az áll, hogy a férfiak mennyire találják őket vonzónak. Azt szeretném, hogy az emberek anélkül tudjanak döntéseket hozni a testükről, hogy félnének attól, hogy elítélik őket

– tette hozzá.

Joanna Kenny azt hangsúlyozza, hogy a nőknek nem feladata a vonzó megjelenés

Joanna azért is hagyott fel a bajusz eltüntetésével, mert az egyre rosszabbá tette az aknéját. Vannak, akiknek hormonális problémák okozzák a fokozott szőrnövekedést, sokak nem engedhetik meg maguknak a szakemberek általi szőrtelenítést, az otthoni megoldások pedig sokszor irritálják a bőrt. Nem mindenki tud lépést tartani a társadalmi nyomással, hogy minden szőrt kiszőkítsen vagy eltávolítson.

Az influenszer arra bíztatja követőit, hogy hagyjanak fel a filterekkel, ha nem érzik magukat gyönyörűnek nélküle. A filtereknek jó szórakozásnak kellene lenniük, probléma, ha már a barátaiddal sem akarsz találkozni, mert félsz, hogy látni fogják a természetes bőrödet. Elmondása alapján, ha már hasonlítgatod magad a filterekkel látottakhoz, az egy nagy jele annak, hogy el kell hagyni őket. Nem szabadna értéktelennek éreznünk magunkat azokon a napokon, amikor nem tökéletes a bőrünk.

Vannak emberek, akik küzdenek a saját bőrükkel és arcszőrzetükkel, és ezek az emberek is látni fogják a gyűlölködő kommenteket. Ezek a kommentek pedig tökéletesen megerősítik őket abban, hogy nem fogják őket elfogadni, mint embert. Nem érdekel, ha másokat zavarba ejt a szőr látványa, és még annyira sem érdekel, ha a férfiak kevésbé fognak vonzónak találni. Nem azért hozok döntéseket a testemmel kapcsolatban, hogy másoknak megfeleljek, és senkinek sem kellene

– emelte ki.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet