Az új Joker főszerepét Joaquin Phoenix alakítja, akinek színészi munkáját elismerésben részesítik a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, írja a Deadline.

Hirdetés

A Joana Vicente és Cameron Bailey által vezetett Totontói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) színészi díjára terjesztették fel Joaquin Phoenix-et. Korábban ezt a megtiszteltetést Meryl Streep számára ítélték oda.

Phoenix részt vesz a Todd Phillips rendezte Warner Bros.-féle Joker észak-amerikai premierjén. A történet az ikonikus gonosztevőről szól, akit a korábbi a Batman-filmekben olyan színészek alakítottak, mint Jack Nicholson, Heath Ledger vagy Jared Leto. Meryl Streep a Steven Soderbergh rendezte Netflix-film, a The Laundromat miatt érkezik Torontóban.

Joaquin Phoenix egyszerre ösztönös és kifinomult színészi eszköztárral rendelkező művész, a kortárs mozi kiemelkedő alakja. A három évtized alatt átütő erejű szerepekben bizonyított

– nyilatkozta a fesztivál vezetője Cameron Bailey. Phoenix közel 35 éves karrierje tele van emlékezetes és díjakkal elismert alakításokkal, mint például a The Master, a Beépített hiba, A nyughatatlan, a Gladiátor és a Majd’ megdöglik érte. Három alkalommal Oscar-díjra is jelölték.

Joker – magyar szinkronos előzetes #1 / Thriller

Uploaded by Mozi Mánia TV on 2019-04-18.

A Joker című filmet október 4-től vetítik Amerikában.

Hirdetés